Dewesoft je med 1. in 3. avgustom sprejel 25 študentov iz 5 različnih držav. Organizirali so Dewesoft Summer Camp, na katerem so v okviru tridnevnega intenzivnega usposabljanja ponudili pestro paleto predavanj. Izvedli so tudi praktične delavnice za preizkus teoretičnih znanj.

V internacionalni druščini udeležencev (8 iz Italije, 8 iz Slovenije, 6 iz Francije, 2 iz Nizozemske in eden iz Nemčije) so bili študentje in študentke, kateri so bili opremljeni z naborom znanj iz različnih področij kot so mehatronika, elektrotehnika, tehnologija polimerov, konstrukterstvo ter programiranje.

Mlade udeležence so spremljali profesorji in kolegi iz Dewesoftovih podružnic, ki so izvedli glavnino predavanj letošnjega Summer Campa. Udeleženci so se poglobili v kompleksno področje meritev in testiranj z demonstracijo Dewesoftovih rešitev.

Darja Jerič, organizacijska vodja dogodka je povzema smisel tovrstnih izobraževanj: »Z dogodkom Summer Camp si prizadevamo ustvariti okolje, kjer se študenti lahko prosto razvijajo, prebujajo svojo radovednost in preko tega zanimanje za svet meritev in testiranja ter na praktičnih primerih preverjajo svoje znanje. Izkušnja, ki jo ponuja, je dragocena priložnost, da stopijo izven okvirjev standardnih učnih programov svojih ustanov.«

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz dogodka.

Savus

Foto: Dewesoft