Dewesoft bo pričel sodelovati z italijansko vesoljsko agencijo. V okviru meddržavnega sodelovanja je v torek, 17. januarja, sedež podjetja v Trbovljah obiskal predsednik Italijanske vesoljske agencije (ASI) Giorgio Saccoccia s sodelavci.

Saccoccia je po obisku povedal, da imata Slovenija in Italija skupne interese, ko govorimo o vesolju. Bil je navdušen nad tem, kar je videl in prepričan, da bo imel Dewesoft veliko priložnosti za sodelovanje z italijansko agencijo. V Dewesoftu prav tako vidijo velike možnosti za sodelovanje, saj je Italija ena najmočnejših vesoljskih sil v Evropi in tudi za Dewesoft zelo zanimiv partner.

Soustanovitelj Dewesofta Andrej Orožen: »Število podjetji, ki se ukvarja z razvijanjem vesoljske tehnologije, se v Sloveniji vsako leto povečuje. Trenutno se z izdelavo le-te ukvarja 26 podjetij, med njimi tudi naše podjetje Dewesoft. Več let uspešno sodelujemo z ESO in ameriško NASO in čeprav vesoljska tehnologija zaenkrat ne prinaša velikih dobičkov, je za naše podjetje delo v vesoljskem sektorju izjemno pomembna referenca. Na tem mestu bi želeli izraziti zahvalo tudi Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. S svojim delovanjem izkazujejo razumevanje in pomen razvijanja industrije z visoko dodano vrednostjo, ki okoli slovenske vesoljske industrije že nastaja. Gre za pomembno gonilno silo razvoja celotnega slovenskega gospodarstva. Takšni obiski, kot je današnji, in možnosti sodelovanja, ki ob tem nastajajo, pa so za nas še ena priložnost, da slovensko znanje ponesemo preko naših meja.”

Seveda je takšno sodelovanje pomembno tudi za občino Trbovlje in Zasavje. Župan Občine Trbovlje Zoran Poznič: »Ponosen sem, da ima tako uspešno in prodorno podjetje, kot je Dewesoft, korenine ravno v naših Trbovljah. Projekti, ki jih nameravajo izvesti v prihodnjih letih, bodo za Trbovlje in celotno regijo pomenili velik razvojni korak, zato bo Občina Trbovlje storila vse, da Dewesoftu nudi vso potrebno podporo.«

Savus

Foto: Dewesoft


 

Prejšnji članekRazvoj čistih vodikovih tehnologij v Zasavju
Naslednji članekKS Marno