ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Devet prometnih nesreč

Zasavski policisti pretekli teden niso počivali. Obravnavali so devet prometnih nesreč, dve kršitvi javnega reda in miru, šestkrat so se ukvarjali z drogami, dvakrat s poškodovanjem tuje stvari. Obravnavali so tatvino, poskus vloma v stanovanjsko hišo, nasilnim vedenjem, ponarejanjem listin in pijanim voznikom.


PP Hrastnik

V torek so na podlagi odredbe sodišča opravili hišni preiskavi, pri katerih je bila najdena manjša količina snovi, za katero sumijo, da so prepovedane droge. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V postopku so imeli občana, ki so mu zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga in vodijo postopek o prekršku.

V torek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo v Hrastniku z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi odvzema prednosti v križišču. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je na cesti iz Kisovca proti Zagorju zaradi vožnje na premajhni oddaljenosti od desnega roba vozišča z vozilom zapeljal v jarek. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.91 mg/l v izdihanem zraku, voznik pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek v večernem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah iz parkiranega vozila ukradel steklo vzvratnega ogledala in s tem lastnika oškodoval za 100 evrov.

V torek so v Zagorju ob Savi občanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo izvedli prekrškovni postopek.

V sredo so v popoldanskem času intervenirali na območju Trbovelj, kjer se kršitelj pod vplivom alkohola nasilno in nedostojno vedel do občanov . Pridržali so ga, čaka ga še postopek o prekršku.

V četrtek so večernem času v Trbovljah občanoma zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi ju čaka prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

V torek so obravnavali dve prometni nesreči. V prvi so zaradi majhnih poškodb na udeleženih vozilih odstopili od ogleda in udeležencema izdali obvestilo o odstopu. V drugi se je voznica, ki je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v potok, lažje telesno poškodovala. Čaka jo prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. V prvi je neznani storilec poškodoval parkiran osebni avtomobil, v drugi pa vložek cilindrične ključavnice na vhodnih vratih stanovanja.


PP Litija

V ponedeljek so v naselju Veliko Trebeljevo obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so prometno nesrečo v naselju Spodnji Log, kjer je voznica zaradi vožnje preblizu desnega roba trčila v tri parkirana vozila. Čaka jo postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja ponarejanje listin.

Obravnavali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.69 mg/l), čaka ga postopek o prekršku.

V torek so se ukvarjali s poskusom vloma v stanovanjsko hišo.

V sredo so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišno preiskavo, v katerih so našli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke udeležencu.

V četrtek okoli 10. ure so policiste obvestili o prometni nesreči v Litiji, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi zdravstvenih težav je zapeljala izven vozišča in trčila v stanovanjskih objekt. V nesreči se je lažje poškodovala.

Intervenirali so v zasebnem prostoru v naselju Litija zaradi kršitve javnega reda in miru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor