ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

RTZ Kum na sejmu Alpe-Adria

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je med 15. in 18. februarjem potekal 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria. Tokrat so zasavska društva, ki delujejo na področju turizma, prvič nastopila skupaj, pod okriljem Regijske turistične zveze Kum.

Tako so naše promocije zajemale občine po Savi navzdol: Litijo, Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik ter Radeče. Postavljen pano je privabil marsikaterega obiskovalca, večina pa jih je ugotovilo, da ta del Slovenije še premalo poznajo, čeprav nam kulturnih znamenitosti, lepe razgibane pokrajine za pohode in športne dejavnosti, posebne kulinarike in prijaznih ljudi ne manjka.

Na sejmu so se predstavili Oglarska dežela Dole pri Litiji, Društvo Ruardi iz Zagorja z metanjem kuolma v hunt, TD Hrastnik in TIC z edinstvenimi  marionetami na svetu in Turistično društvo Trbovlje s panojema Perkmandeljca in Perkmandeljčkov ter spominki iz premoga.

Obiskovalci so prav radi pristopili k stojnici Društva Ruardi, ki je ponujala jetrnice Gostišča Kum in k oglarjem, ki so predstavili črni kruh z ogljem. Pri stojnici Turističnega društva Hrastnik so poizkušali naravni sok, pri TD Trbovlje pa suho salamo kmetije Verk, jetrnice Mesarije Kramžar ter slastne kekse v obliki podganc. Sončna posest iz Trbovelj je obiskovalce razvajala z liofiliziranim sadjem in sokom iz aronije.

Zadnji dan se nam je pridružil škrat Perkmandeljc, ki je tokrat oblekel novo, slovesno obleko. Obiskovalcem je skupaj s predsednico TD Trbovlje Joži Kukovič predstavil vsa mesta Regijske turistične zveze Kum, predstavo pa je popestrila glasba skupine Orlek.

JK

Foto: FB Turistično društvo Trbovlje


 

Isti avtor