Pretekli teden so se zasavski policisti ukvarjali kar z desetimi prometnimi nesrečami in le enkrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Sicer pa je bilo na cestah kar nekaj nepredvidenih dogodkov: kamenje na cesti, okvarjen tovornjak, podrto drevo, policisti so odvzeli vozilo pijanemu vozniku in mladoletniku brez izpita. V Litiji so kradli v trgovini (alkoholno pijačo), iz hiše so tatovi odnesli televizor in mikrovalovko. Nekdo je na avtobusu prerezal sedeže, sprla sta se občana, nekdo naj bi ogovarjal otroke na poti v šolo, zasegli so drogo in iščejo lastnika najdenega bankovca.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, neznanec je odnesel izgubljeni mobilni telefon iPhone XS. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom v Hrastniku. Voznica in neznani voznik sta trčila z ogledali, voznik pa je s kraja odpeljal brez da bi nudil svoje podatke.

Zvečer so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču, neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal.

V torek so zasegli zavitek z neznano posušeno rastlino (sum, da je rastlina konoplja). Po pridobitvi analize zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

V sredo so bili policiste obvestili, da naj bi neznanec v Trbovljah ogovarjal otroka na poti v šolo. Vsako tovrstno naznanitev policisti obravnavajo individualno in preverijo vse okoliščine dogodka, poskušajo ugotoviti identiteto osebe, predvsem pa ugotoviti namen oz. motiv ogovarjanja otrok, oziroma ali je do dogodka sploh prišlo. V navedenem primeru trenutno znake kaznivega dejanja ali prekrška niso ugotovili.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na cesti med Trbovljami in Zagorjem, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Trije udeleženci so se lažje poškodovali, povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

Do sanacije so zavarovali so cesto Trbovlje – Slačnik, na katero se je vsula večja količina kamenja.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti tekom dneva obravnavali dve prometni nesreči. Do ene je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. V drugem primeru  odstopili od ogleda prometne nesreče

V večernem času so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozilo so zasegli in podali obdolžilni predlog na sodišče.

V torek so policiste obvestili o okvarjenem tovornem vozilu na trojanskem klancu. Policisti so usmerjali promet do odvoza okvarjenega tovornega vozila.

V sredo v jutranjem času so policiste obvestili o prometni nesreči z majhno poškodbo na udeleženih vozilih, zaradi česar so odstopili od ogleda prometne nesreče.

Policiste so obvestili, da je v Litiji na intervencijski površini parkiran osebni avtomobil, na katerega so izdali obvestilo o prekršku.

V večernem in nočnem času pa so policiste obvestili o podrtem drevesu preko ceste na območju Hrastnika, ki so odstranili gasilci.

Voznik osebnega avtomobila je v Šmartnem pri Litiji povozil kamen na cesti, zaradi česar je na vozilu nastala škoda.

V četrtek so policiste obvestili o najdenem bankovcu v reži bankomata v Zagorju ob Savi. Ugotavljajo lastništvo.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznik se je peljal po glavni cesti iz Ljubljane proti Litiji, v Ribčah je s stranskim ogledalom trčil z neznanim temnejšim vozilom. Udeleženec se je ustavil, drug voznik pa je odpeljal naprej.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru, sprli sta se dve osebi. Sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so mladoletnika, ki je vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja, zato so vozilo zasegli. Mladoletnika čaka obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, zakonitega zastopnika pa hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Na cesti Cerovica-Gabrovka  so obravnavali trčenje v divjad.

V torek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, sprla sta se občana.

Na glavni cesti pri odcepu za Konjšico je prišlo do prometne nesreče. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski zid. V nesreči se ni poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali poškodovanje sedežev na avtobusu. Storilec je z ostrim predmetom prerezal zadnji del dveh sedežev. Materialna škoda znaša približno 500 evrov.

Policiste so obvestili o tatvini v eni izmed trgovin v Litiji. Neznana oseba je ukradla žgane pijače in povzročila za okoli 30 evrov materialne škode.

Obravnavali so vlom v hišo v okolici Litije, do katerega je prišlo v času zadnjih nekaj mesecev. Ugotovili so, da so tatovi ukradli mikrovalovno pečico in televizor. Škode znaša okoli 1000 evrov.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekOdlični kisovški orliči
Naslednji članekSledi korakov: Jamatlon in Festival UP