sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Deset let Fundacije svečka

V stekleni dvorani Kulturnega centra Delavski dom Zagorje so v petek, 15. marca, obeležili 10 let delovanja Fundacije svečka. Dogodka so se udeležili vidni predstavniki državnega vrha in lokalnih skupnosti, ki podpirajo delovanje in predvsem namen akcije Manj svečk za manj grobov.

Zbrane je pozdravil predsednik Fundacije svečka Primož Jelševar. Dejal je, da je srečen, ker vidi toliko prijateljev, ki so prišli od blizu in daleč in to daje njemu, njegovi družini in vsem sodelujočim upanje, da bo akcija še živela.

Za govorniškim pultom so se zvrstili še župan Občine Zagorje Matjaž Švagan, minister za javno upravo Rudi Medved in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Vsi so enotno podprli delo in dober namen Fundacije svečka in akcije Manj svečk za manj grobov.

Na prireditvi pa so predali sredstva terapleginji Alenki Mikuš. Sredstva v višini 10.000 evrov je prevzela njena hči, ki se je zahvalila za zbrana sredstva in dodala, da je oskrbo njene mame sedaj prevzela  država in da se bodo stroški občutno zmanjšali. Preostanek je namenila drugim, ki so te pomoči potrebni. In tako je preostanek sredstev skupaj z novimi dobrodelnimi prispevki prejel tetraplegik Marko Anžlovar. Sredstva je prevzel njegov oče.

Sama prireditev pa ni potekala brez kulturnega programa, v katerem so med drugim nastopali učenci in učitelji Glasbene šole Zagorje, mešani pevski zbor Ladko Korošec, največ navdušenja pa so poželi uporabniki VDC Zasavje.

Fundacija svečka in člani družine Jelševar pa so se še posebej zahvalili predstavnikom občin, ki aktivno podpirajo akcijo Manj svečk za manj grobov, pozabili pa niso tudi na koordinatorje in donatorje, brez katerih deset let akcije ne bi bilo tako uspešnih.

AAV

Foto: AAV

Isti avtor