Hrastniški namiznoteniški igralec Darko Jorgić je tretjič zapored slavil na vsakoletnem turnirju najboljših 16 igralcev v Evropi. Tudi tokrat je v Montreuxu v Švici slavil na turnirju Top 16 Evrope.

Darko Jorgić je bil v Montreuxu četrti nosilec na turnirju. Po sobotnih zmagah s Portugalcem Joaom Garaldom in Švedom Antonom Kallbergom (obakrat s 4:2), je v nedeljskem polfinalu gladko opravil še s Portugalcem Marcosom Freitasomz. Jorgić je bil odličen, vedno neugodnemu Portugalcu je v treh nizih prepustil samo 8 točk.

V finalu ga je čakal dvoboj z odličnim Švedom Trulsom Möregardhom, ki je med drugim tudi svetovni podprvak. Hrastničan je pričel malo slabše, izgubil prvi niz, potem pa dobil nadaljnje štiri in slavil finalno zmago s 4:1 (-9, 8, 6, 7, 7).

Letošnje leto je Jorgić pričel odlično. Njegova trenerka Andreja Ojsteršek Urh je že pred turnirjem dejala, da je imel konec lanskega leta Darko polno glavo različnih stvari (med drugim se je lani spopadel z vlogo očeta). Že na turnirjih v Aziji v letošnjem januarju pa je kazal odlično igro, ki jo je v Švici še nadgradil in dokazal, da je še vedno top evropski igralec. Res top, saj je že tretjič zapovrstjo osvojil turnir Top 16 evropskih igralcev.

»Montreux je resnično moje mesto, tu sem igral štirikrat, vedno sem prišel do finala in le Timo Boll mi je prvič preprečil slavje. Resnično je bila nedelja moj dan. Če bi ocenil svojo igro, bi ji od desetih možnih točk tokrat dal deset. Preprosto sem presrečen, toda že v torek me v Indiji čaka nov turnir in upam, da mi tudi v Goi uspe ponoviti dobre igre,« je bil po zmagi dobre volje »vladar Evrope«.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekVozelj 18. na MOI 2024