V nedeljo, 21. januarja, je na Mladinskih olimpijskih igrah v Gangwonu nastopil sankač Miha Vozelj, član sankaškega kluba Zagorska dolina.

Član Sankaškega društva zagorska dolina Miha Vozelj je na tekmi v enosedu osvojil končno 18. mesto.

Miha Vozelj je bil na MOI edini slovenski sankač. Na igre se je uvrstil z dobrimi rezultati, s katerimi je prišel skozi kvalifikacijsko sito za nastop na MOI v sankanju na olimpijski progi PyongChang. Na njej je leta 2018 na Zimskih olimpijskih igrah nastopil član Zelene doline Tilen Sirše. Kar dvakrat je na ZOI nastopil Domen Pociecha (2006 in 2010). Na Mladinskih olimpijskih igrah pa so leta 2020 nastopili še trije člani Zelene doline: Ema Kovačič in dvojka Lovro Kovačič in Tian Badžukov.

Letošnja sezona je za kisovške sankače precej uspešna. Uspešno jo je pričel Anže Povše, ki je za las zgrešil uvrstitev na olimpijske igre mladih. Najmlajša sankača Anej Povše in Matevž Gajser sta uspešno odpeljala svojo prvo mednarodno tekmo. Bolj izkušena sankača Lovro Kovačič in Tian Badžukov letos nastopata na članskih tekmah za svetovni pokal in bosta Slovenijo zastopala tudi na evropskem prvenstvu. Mlajši pa se bodo merili na tekmah mladinskega svetovnega pokala in februarja na Mladinsko svetovno prvenstvo v norveškem Lilehammerju.

Savus

Foto: OKS


 

Prejšnji članekDarko Jorgić vladar Evrope
Naslednji članekPonedeljkov razmislek: Pomembni Zasavci