Na sprejemu za Darka Jorgića se je v torek, 23. avgusta, v Hrastniku zbralo ogromno športnih navdušencev. Zaradi zanimivih gostov je bilo tudi veliko priložnosti za različne pogovore. Naslednji v vrsti je pogovor z županom občine Hrastnik Markom Funklom.

Kako ste doživljali ta uspeh Darka Jorgića na evropskem prvenstvu?

Majčkeno živčno. Ko smo se pogovarjali pred finalom za sprejem šampiona, sem rekel, ne bomo planirali vnaprej, naj se naredi. In res je bilo fantastično, tudi finalna tekma od drugega niza naprej je bila malce živčna za cel Hrastnik. Ko sem v ponedeljek zjutraj prišel na občino, sem rekel, ja nič, Darko je dva dni v Hrastniku, jutri je sprejem. Malo so me čudno gledali, seveda je bilo treba na hitro najti nastopajoče in organizirati sprejem. Ni bilo pretežko, vsi smo veseli, da smo danes tukaj.

Kaj pomenijo takšni uspehi za Hrastnik?

Predvsem so takšni uspehi pomembni za Hrastničane. Hrastničani so zelo pripadni kraju, ljudje se identificirajo s svojimi junaki. Običajno so to športniki in kulturniki. Podpora veliko pomeni.

To se vidi tudi po obisku na sprejemu …

Ja, podpora veliko pomeni. Darko mi je rekel, da se mu zdi, da je letos še več ljudi, kot jih je bilo lani na sprejemu po olimpijskih igrah, in dodal, da je fantastično. Prepričan sem, da mu je fajn, da se z veseljem vrača v Hrastnik. Tudi udeležba predsednika namiznoteniške zveze in olimpijskega komiteja da težo takemu dogodku v Hrastniku, Zasavju. Predvsem mladim športnikom, ki se ukvarjajo z različnimi športi.

Predsednik namiznoteniške zveze pravi, da je med mladimi zanimanje za namizni tesni v zadnjih dneh precej naraslo …

Takšni športniki, ko so Darko Jorgić, pa Peter Kauzer ali Luka Dončič, potegnejo za seboj otroke, starejše, navijače. In, če športniki pridejo enkrat na takšen vrhunski nivo, je prav, da se jih vrhunsko obravnava in da se tiste športe podpre. Prepričan sem, da bo imel tudi namiznoteniški klub v Hrastniku več zanimanja mladih, kot ga je imel deset let nazaj.

MP

Foto: MP