Danes se lahko odpravite v kino. Filmi bodo predvajani v Zagorju in Trbovljah. Dogajalo bo tudi za otroke. Če imate težave z računalnikom, se lahko udeležite delavnice, ki jo organizira ZLU. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Četrtek, 24. avgust 2023


Vreme

danes dogaja Danes bo sončno. Zvečer na severozahodu ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 30 do 34°C.

Jutri in v soboto bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer je v severni in zahodni Sloveniji možna kakšna nevihta.


Zapore cest

danes dogajaNa cesti Trojane–Izlake–Zagorje ob Savi in cesti Krtina–Moravče–Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Trojane–Izlake–Zagorje je pri Spodnjih Izlakah promet oviran do 30. avgusta zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trojane–Izlake–Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič-Vače-Izlake-Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija-Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane-Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Renkah urejen izmenično enosmerni promet in kratkotrajne zapore (do 15 minut).

Na cesti Bevško–Trbovlje je Trbovljah (Vodenska cesta) do 31. avgusta urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Trbovlje–most čez Savo je do 31. avgusta urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik je v Trbovljah (vodenska cesta) do 31. avgusta urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Hrastnik–most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na cesti Hrastnik–Dol pri Hrastniku je pri Brnici do 25. avgusta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi obnove vozišča.

Na lokalni cesti Podkraj–Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodbe vozišča.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je pri Knezdolu do 24. oktobra 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi urejanja odvodnjavanja.

Zaradi gradbeno asfalterskih del na cestnem odcepu Novi log 20, 21, 22 in 23 velja zapora ceste predvidoma do 1. septembra. Dela se bodo izvajala od 6. do 16. ure. Obvoz ni mogoč, zato občane prosijo, da avte pustijo pred zaporo. Popolna zapora je samo na delu ceste od Novi log 20 – 23, do stanovanjskih blokov lahko dostopate po zgornji ali spodnji cesti.


Preskrba z vodo

Komunala Trbovlje obvešča odjemalce na območju vodovoda Čeče (naselji Čeče in Ostenk ter zaselek Ojstro v Čečah), da ni več potrebno prekuhavanje vode.

 


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 10. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Čolniše, izvod Spodnje čolniše (nadzorništvo Trbovlje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 15. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Leninov trg, izvod 14. Sallaumines 10, 10a (nadzorništvo Trbovlje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Za jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Počitnice, počitnice

DPM Trbovlje

Danes bodo otroci s prostovoljci DPM na obisku. Udeležili se bodo kino predstave z naslovom Škratki. Jutri bodo uživali v kopanju in igrah v vodi. Poletno počitniško varstvo poteka od 9. do 13. ure. Za popoldansko varstvo se morajo starši posebej dogovoriti.


DPM Zagorje ob Savi

Danes si lahko ob 9.30 otroci udeležijo dogodka Vrvež v parku, ki ga organizira DPM ZoS. Dobijo se v parku pri poldnevniku. Za več informacij se obrnite na info@dpm-zagorje.si.

 


McZoS

Moj brat lovi dinozavre

ob 21.00

Danes si lahko ob 21.00 na terasi McZoS v sklopu kina pod zvezdami ogledate film Moj brat lovi dinozavre (2019). Jack živi v glasni in srčni družini, z dvema starejšima sestrama in mlajšim bratom Giom, ki ima Downov sindrom. Kot otrok je Jack verjel, da ima Gio prav posebne moči, tako kot super junaki v stripih. Šele kasneje je spoznal, da so bratove moči drugačne narave kot tiste v stripih. Ko začne Jack obiskovati gimnazijo, se njegov svet obrne na glavo. Na vso moč se zaljubi v novo sošolko, družbeno aktivistko Arianno, povsem spremeni svoj slog, zamenja krog prijateljev in celo bratec Gio postane sramotna nadloga! Jack ga na vse načine in do skrajnosti zanika, kar pa stvari povsem zaplete.

Več informacij na info@mczos.si ali na telefonski številki 040 699 097. Ogled filma je brezplačen.


ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje bo danes od 9. do 12. ure pripravilo dogajanje Hura, prosti čas na mestnem kopališču (kopalnica).

 


ZMŠT in DDT

Vstop na vse projekcije je prost. V primeru dežja bomo filme predvajali v kinodvorani.

Film Škratki

ob 10.00

Danes bodo ob 10.00 v kinodvorani DDT predvajali film Škratki. Gre za animirano sinhronizirano komedijo (78 minut). Škratovka Škrati ter njena prijatelj Krepki in Bučko prekršijo pravila ter odidejo raziskovat človeški svet. Znajdejo se v stari pekarni, kjer peku Teu pomagajo zgladiti spor z bratom ter odkrijejo pravi škratji namen.

 


Poletni kino in koncert Sergeja Škofljanca

Danes bodo ob 20.00 na ploščadi pred DDT predvajali film ZMŠT Media Crew, po filmu, ob 20.30, pa bo na oder stopil Sergej Škofljanec.

 


Zasavska ljudska univerza

Danes bo v prostorih medgeneracijskega središča, (Trg borcev NOB 3, Dol pri Hrastniku) ob 12. uri potekala delavnica z naslovom Prva pomoč pri uporabi sodobnih digitalnih tehnologij. Delavnica bo v pomoč vsem, ki imajo težave z računalnikom, telefonom ali tablico. Na delavnico pridite pripravljeni – s svojimi vprašanji in z dilemami glede uporabe (pametnih) naprav. S seboj prinesite tudi svoje naprave. Za dodatne informacije so dosegljivi prek elektronske pošte matic.uduc@zlu.si ali po telefonski številki 031 617 478.


Zasavske knjižnice

V zasavskih knjižnicah velja do konca avgusta poletni odpiralni čas. Ob sredah je Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik odprta od 13. do 19. ure. Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah je odprta  8. do 14. ure. Enota Dom Svobode je odprta od 8. do 11. ure. Knjižnica Mileta Klopčiča v Zagorju ob Savi je odprta od 11. do 19. ure.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V ZMT je na ogled gostujoča razstava Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju, občasno razstavo Sava združuje.

 


Rudarski muzej Zagorje

Rudarski muzej Zagorje je v Kisovcu na ogled ob torkih in sredah od 15. do 17. ure, ob četrtkih in petkih pa od 11. do 13. ure (tudi po dogovoru na tel. št. 040 588 351). Skozi muzej vas popelje Vlado Poredoš.

 


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva. Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus