Danes bo v Zasavju čisto lepa nedelja. Večjih prireditev še vedno ni, za naše velike dogodke moramo poskrbeti kar sami.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Nedelja, 16. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, nato se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Ponoči bo oblačno, dež z nevihtami se bo razširil nad večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13 °C. Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele in popoldne povsod ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C. V torek bo dopoldne delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. V noči na sredo bo deževalo, do jutra bo dež ponehal. V sredo bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Danes v Zasavju ni napovedanih večjih dogodkov.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih odklopov vode.

Električna energija

Danes Elektro Ljubljana napoveduje prekinitev dobave električne energije zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 14 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Keršičev hrib, izvod Volan, TV, Gasilci (nadzorništvo Trbovlje).

Jutri napovedujejo prekinitev dobave elektrike od 9. do 14. ure odjemalcem iz TP Polšnik (nadzorništvo Zagorje), od 8. do 11. ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Litija šola, izvod Litija mesto (nadzorništvo Litija).

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanih svetovnih dni.

Savus

Prejšnji članekAli veste katera zdravila ali prehranska dopolnila imate v omari?
Naslednji članekDanes dogaja