Današnja nedelja ne prinaša kakšnih posebnih prireditev v Zasvje. Zvečer si lahko ogledate dve filmski predstavi v Trbovljah. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 16. april 2023


Vreme

Danes bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo lahko dopoldne na zahodu. V zahodni Sloveniji bo večinoma suho, drugod bo občasno možen dež. Pihal bo severovzhodnik.

V ponedeljek, torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, največ sonca bo predvidoma v sredo. Občasno bodo še možne krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo severovzhodni veter.


Zapore cest

Na cesti Trojane-Izlake-Zagorje ob Savi in cesti Krtina-Moravče-Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Izlake-Zagorje je do 13. maja pri Spodnjih Izlakah izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Izlake-Zagorje je pri Loki pri Zagorju do 6. junija promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Do dvakrat dnevno je možna do 20 minutna popolna zapora. Vsako soboto do septembra je popolna zapora med 7.30 do 13.30 ure.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik in na cesti Bevško-Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah do 30. junija 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je na odseku v Trbovljah promet urejen s semaforjem izmenično enosmerno do junija 2023 zaradi posodobitve ceste.


Preskrba z vodo

Za danes ni napovedanih motenj preskrbe s pitno vodo.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 9. do 13. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Spodnje Izlake, izvod Sajovic, od 9. do 12. ure iz TP Dolenja vas, izvod Pečarjeva – Ašič (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Delavski dom Trbovlje – kino

Brata super Mario

ob 17. uri

Ameriška sinhronizirana animirana putolovska komedija, režija Aaron Horvath, Michael Jelenic, igrajo  Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day …

 

Vodovodar, po imenu Mario, s svojim bratom Luigijem potuje skozi podzemni labirint in poskuša rešiti ujeto princeso. Gre za celovečerno filmsko priredbo priljubljene video igre po japonskem animiranem filmu Super Mario Bros.: The Great Mission to Rescue Princess Peach! 1986) in ameriškem igranem filmu Super Mario Bros. (1993).


Čudovita polomija

ob 19. uri

Ameriška romantična drama, režija Roger Kumble igrajo Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Autumn Reeser …

V filmu, posnetem po knjižni uspešnici Čudovita polomija, je “bad-boy” Travis Maddox natanko tisto, kar brucka Abby Abernathy potrebuje in čemur se želi izogniti. Noči preživlja v podtalnih boksarskih dvobojih, podnevi pa je ultimativni študentski šarmer. Navdušen nad Abbyjinim nezanimanjem zanj, ji Travis ponudi preprosto stavo: Če izgubi svoj naslednji boksarski dvoboj, bo moral mesec dni preživeti brez seksa. Če pa dvoboj dobi, pa bo morala Abby mesec dni živeti z njim v njegovem stanovanju. Vendar pa noben izmed njiju ni pripravljen na to, kar ju čaka.


 

Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus