Današnja nedelja prinaša v Hrastnik trboveljske Štilčke. Ogledate si lahko tudi nekaj filmskih predstav. Naredite si dan. In naredite dan svojim dragim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 5. marec 2023


Vreme

Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Nizka oblačnost trenutno sega do okoli 1300 m nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10 °C.

Jutri bo povečini oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, najvišje dnevne od 4 do 10 °C. V torek bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. V sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno.


Zapore cest

Na cesti Izlake – Trojane je do 15. marca na Izlakah oviran promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je zaprta za promet zaradi posodobitve. Popolna zapora bo veljala do marca 2023.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih izklopov na vodovodnem omrežju.


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 16. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Trg revolucije (nadzorništvo Trbovlje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 12. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Možina, izvod Steklarna blok (nadzorništvo Hrastnik), od 8.30 do 14. ure iz TP Spodnja Medija, Zgornja Medija, Kamnolom Lipovca, Suhi potok, Kolovrat, Kolovrat 2, Kolovrat vikendi, Strme njive (nadzorništvo Zagorje).  V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Delavski dom Hrastnik

Štilčki

V dvorani Delavskega doma Hrastnik bodo nocoj ob 18. uri gostovali člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje. Uprizorili bodo predstavo Štilčki, ki so jo navdušenim gledalcem že nekajkrat predstavili v svojem matičnem gledališču v Trbovljah. Letos so Štilčkom dali naslov Poroka v štilu.


Delavski dom Trbovlje – kino

Moja poredna vila

ob 17.00. uri

Animirana komična pustolovščina (Nemčija Luksemburg), režija Caroline Origer, slovenski igralci Tjaša Steklasa Horvat, Tadeja Vaupotič, Nejc Heine, Uroš Steklasa, Tai Fejzić, Ana Mandić Kalan, Ernest Fejzić, Goran Mikić in Špela Kravogel

Maja se je s svojo mamo pred kratkim preselila s podeželja v mesto, kjer pa se ne počuti doma. Rada ima naravo in pogreša svoj vrt, svoje nove družine – očima Amirja in njegova sinova Samija in Tareka, ne prenese. A spozna vilo Violeto, ki je prišla po Samijev mlečni zob. Ker pa je Violeta med grobim pristankom uničila svoj dragulj, je zdaj ujeta v svetu ljudi. Z Majo tako sklene dogovor – dekle ji bo pomagalo nazaj v vilinski svet, v zameno pa bo vila Majo s čarovnijo vrnila nazaj v podeželsko hišo. Njuna skupna pustolovščina se tako prične! Obenem pa morata rešiti zeleno oazo sredi mesta – ruševine stare tovarne, poraščene s čudovitimi rastlinami in rožami. In nenadoma se Violetina domnevna šibkost, da pričara rože, izkaže za prav posebno sposobnost.


Creed III

ob 19. uri

Ameriška športna drama, režija Michael B. Jordan, igrajo Jonathan Majors, Tessa Thompson, Michael B. Jordan.

Po uspehu v svetu boksa, Adonis Creed napreduje tako v karieri kot v družinskem življenju. Ko se po prestani zaporni kazni pojavi njegov prijatelj iz otroštva in nekdanji boksarski čudežni deček Damian, si zaželi priložnosti v ringu. Soočenje bivših prijateljev je več kot le prepir. Da bi poravnal račune, mora Adonis postaviti na kocko svojo prihodnost in se boriti z Damianom – borcem, ki nima ničesar izgubiti.


Delavski dom Zagorje – kino

Orkester

ob 19. uri

Slovenska komična drama, režija Matevž Luzar

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Aleš Gulič Leko

Na današnji dan se je leta 1954 v Trbovljah rodil slovenist, novinar, politik in aktivni spremljevalec dogajanj v Zasavju, predvsem v kulturi, Aleš Gulič Leko. Od leta 2005 je bil član Liberalne demokracije Slovenije, leta 2004 pa je bil izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije. Pahorjeva vlada ga je imenovala za direktorja Urada za verske skupnosti RS. Na državnozborskih volitvah leta 2008 in 2011 je kandidiral na listi LDS, na volitvah 2014 na skupni listi Liste za Dolenjsko, LDS, in Pozitivne Slovenije, na volitvah 2018 pa na listi Levice.

Tine Lenarčič

Na današnji dan je leta 2018 v Trbovljah umrl publicist, velik poznavalec planinstva, rudarstva, Trbovelj in z njimi povezane literature Tine Lenarčič. Bil je med gonilnimi silami različnih velikih projektov v Trbovljah, med drugim gradnje delavskega doma in urejanja planinskih koč.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Prejšnji članekČesen
Naslednji članekNa današnji dan – Tine Lenarčič