Današnja nedelja prinaša še največ dogajanja v zasavskih kinematografih. V Trbovljah Asterix in Obelix, pa še dedek ki se odpravi na jug. V Zagorju pa srhljivka v koči. Privoščite si dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 5. februar 2023


Vreme

Danes bo sprva precej jasno, proti večeru se bo oblačnost povsod povečala. Pihal bo severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5 °C. Na vzhodu in severu Slovenije bo zvečer še pihal okrepljen severnik, posamezni sunki lahko presežejo hitrost 70 km/h. Možen bo vetrolom.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. V torek bo sončno. V sredo bo v notranjosti spet nekaj več oblačnosti, še bo pihal severovzhodnik. Hladno bo.


Zapore cest

Na cesti Izlake – Trojane je do 15. marca na Izlakah oviran promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je zaprta za promet zaradi posodobitve. Popolna zapora bo veljala do marca 2023.


Preskrba z vodo

Danes in jutri ni napovedanih izklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8.30 do 14. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Golče, Kolk 2, Mošenik, Mošenik 2, Senožeti 2, Jarše, Špital in Šentlambert. (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve

Delavski dom Trbovlje – kino

Asterix & Obelix: Srednje kraljestvo

ob 17.00 uri

Francoski pustolovski film, režija Guillaume Canet, igrajo Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel …

Piše se leto 50 pr.n.št. Kitajska cesarica je bila pravkar zaprta po državnem udaru, ki ga je spodbudil izdajalski princ Deng Tsin Qin. S pomočjo feničanskega trgovca Finalthesisa in njenega zvestega telesnega stražarja Mai Weija cesaričina edina hči princesa Sass-Yi pobegne v Galijo, da bi za pomoč prosila dva pogumna vojščaka Asterixa in Obelixa, ki sta zaradi svojega čarobnega napoja obdarjena z nadčloveškimi močmi. Vsem poznana nerazdružljiva junaka z veseljem sprejmeta izziv in ponudita pomoč princesi pri reševanju mame in osvobajanju države. Veliko potovanje in pustolovščina na poti proti Kitajski se lahko prične! Vendar pa se proti Srednjemu kraljestvu odpravi tudi Cezar in njegova mogočna vojska, žejna novega osvajanja.


Dedek gre na jug

ob 19.30 uri

Slovenska komedija, režija Vinci Vogue Anžlovar, igrajo Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djurić, Jonas Žnidaršič, Goran Navojec …

Film Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu in ljubezni. Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma, ki je bila priča likvidaciji in je sedaj na begu. Življenje gre od tu naprej po svoji poti. Naši junaki doživijo romantične, komične in akcijske dogodivščine polne glasbe in upanja.


Delavski dom Zagorje – kino

Trkanje v koči

ob 19.00 uri

Ameriška srhljivka, izvirni naslov Knock at the Cabin (2023), režija M. Night Shyamalan, scenarij Steve Desmond, Michael Sherman, M. Night Shyamalan, igrajo Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge

V oddaljeni koči v gozdu štirje oboroženi neznanci vzamejo deklico in njena starša, ki so tam na počitnicah, za talce, od družine pa zahtevajo nepredstavljivo odločitev – da bi preprečili apokalipso, mora družina žrtvovati enega od svojih članov. Ker ima družina omejen dostop do zunanjega sveta, se mora odločiti, kaj verjame, preden je vse izgubljeno.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Branko Potočan

Na današnji dan se je leta 1963 v Trbovljah rodil koreograf in plesalec, sicer Hrastničan, Branko Potočan. Njegovo vidnejše ustvarjanje se je začelo leta 1986, ko se je pridružil Plesnemu teatru Ljubljana. Med letoma 1990 in 1993 je v Bruslju sodeloval s svetovno znanim koreografom Wimom Vandekeybusom. Z njegovo skupino Ultima vez je prekrižaril svetovne plesne in gledališke odre. V Sloveniji je leta 1994 ustanovil neprofitni zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih projektov Vitkar in svojo plesno skupino z imenom Fourklor. S skupino je do danes ustvaril preko 20 celovečernih predstav in za delo prejel več nagrad. Leta 2009 je prejel bronasto priznanje Občine Hrastnik za delo in uspehe na kulturnem področju. Od leta 2003 vsako leto v svojem domačem kraju organizira festival Rdeči revirji, ki od leta 2013 poteka tudi v Trbovljah in Zagorju.


Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.


Savus


 

Prejšnji članekTežave s spolnostjo?
Naslednji članekKS Ravenska vas