petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Danes bo Zasavje čisto navadna zadnja julijska nedelja. Nič posebnega torej, če si jo sami ne bomo naredili posebno. Malo se je ohladilo in lažje dihamo. Zato si že lahko privoščimo več gibanja v naravi. Izkoristite dan. Poglejte, kakšne so ponujene možnosti in vpletite v svoje načrte domišljijo. Svojo ali pa od koga drugega.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Nedelja, 31. julija 2022


Vreme

Danes bo pretežno jasno. Čez dan bo nekaj več oblačnosti na vzhodu, kjer bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 °C.

V ponedeljek bo sončno. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. V sredo bo sončno in spet bolj vroče.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 promet urejen izmenično enosmerno zaradi del (izgradnja krožišča).

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Izlake-Zagorje je pri Kisovcu do 26. avgusta oviran promet zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Litija-Ljubljana je promet do 22. avgusta pri Spodnjem Hotiču urejen izmenično enosmerno (pomična zapora) zaradi obnove vozišča.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja delna zapora ceste zaradi izvedbe projekta Ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.

Na lokalni cesti Urankar – Medvednica velja do 31. avgusta delna oziroma občasna popolna zapora cestnega odseka. Obvoz je možen po lokalni cesti Trbovlje – Klek – Sveta Planina – Vrhe.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 14. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Izlake,  izvod Koprivšek, Pančur (nadzorništvo Zagorje), od 11.30 do 14. ure pa odjemalcem iz TP Kresnice vas, izvod Kresniške Poljane (nadzorništvo Litija). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021). Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Ogledate si jo lahko ob četrtkih med 17. in 18. uro ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro. Dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.


Kino DDT Trbovlje

Kozmoblisk

ob 18. uri

Ameriški animirani film Kozmoblisk je nova zgodba studiev Disney in Pixar o nastanku kena Kozmobliska, mladega testnega vesoljskega robota iz popularne franšize Svet igrač. V samostojnem filmu spremljamo priljubljenega astronavta Kozmobliska in njegovo pot k uresničitvi največje želje – postati kapitan Enote za zaščito vesolja, ki je osredotočena na boj proti zlobnemu carju Zurgu.

Film je sinhroniziran v slovenščino. Režija Angus MacLane.


 

Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo

ob 20. uri

Akcijska komedija (Francija, Belgija), izvirni naslov OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire (2021), režija Nicolas Bedos, scenarij Jean-François Halin, Nicolas Bedos po romanih OSS 117 Jeana Bruca, igrajo: Jean Dujardin, Pierre Niney, Fatou N’Diaye, Natacha Lindinger, Gilles Cohen, Wladimir Yordanoff …

Piše se leto 1981. Po uspešnem pobegu iz sovjetskega ujetništva v Afganistanu se Hubert Bonisseur de La Bath, znan tudi kot tajni agent 117, znajde na delovnem mestu davčnega računovodje v tajni službi. Toda ko posebni agent 1001 tik pred načrtovanim srečanjem s predsednikom Bambom izgine v akciji, Huberta pošljejo v Afriko, da bi našel svojega mlajšega kolega …


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si


Bogdan Barovič

Na današnji dan se je leta 1955 v Trbovljah rodil novinar, poslanec in nekdanji župan Trbovelj Bogdan Barovič. Leta 1988 je na Poslovni fakulteti v Mariboru diplomiral iz ekonomije. Slovencem je postal znan kot novinar, saj je bil do leta 1991 zaposlen na RTV Slovenija, do leta 2000 na Radiu Trbovlje, delal pa je tudi na Kanalu A in POP TV-ju. Kot član Slovenske nacionalne stranke je leta 1998 prvič kandidiral za župana Trbovelj, leta 2002 pa je bil za to funkcijo tudi izvoljen in ostal dva mandata. Na listi iste stranke je bil izvoljen tudi v parlament. Barovič se ukvarja tudi s slikarstvom, pripravil je več samostojnih razstav in sodeloval na skupinskih, poskusil pa se je celo kot pevec in pel med drugim na Melodijah morja in sonca skladbo Kam plovemo.


Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.


Savus


 

Isti avtor