Danes v Trbovljah kar v enem Nohšiht in Anduht. Še prej pestro dogajanje na stadionu Rudarja, kjer bodo trboveljske nogometne legende prekrižale noge s slovenskimi. V Podkraju se bodo spomnili izgnancev. V Zagorju zvečer vabilo v kino. Pa še skok čez plot: v Laškem bodo prišli na račun ljubitelji kulinarike na Guštfestu.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 11. junij 2022

Vreme

Danes bo pretežno jasno, čez dan bo na nebu nekaj plitve kopaste oblačnosti. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28°C.

V nedeljo bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. V ponedeljek bo sončno, popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne plohe in nevihte. V torek bo verjetnost za padavine majhna.

Zapore cest

Zaradi prireditve Anduht/Nohšiht velja danes in jutri do 12. ure popolna zapora lokalne ceste (s pripadajočimi parkirišči) od Dežmana do krožišča na Trgu revolucije in popolna zapora parkirišč za Delavskim domom Trbovlje.

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del na novem krožišču urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Na cesti Zagorje-Podkum je pri Šklendrovcu urejen izmenično enosmerni promet zaradi zemeljskega plazu.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta na Dolu pri Hrastniku je promet do 30. oktobra urejen izmenično enosmerno, zapora je pomična, sanirajo vozišče, dograjujejo pločnik in cestni priključek.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet urejen izmenično tudi pod Marnim, kjer na glavni cesti urejujejo pločnik.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri ni predvidenih odklopov.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Trboveljski občinski praznik

Anduht/Nohšiht

Danes od 19. ure naprej bo na Ulici 1. junija pred muzejem prireditev Anduht/Nohšiht, ki jo organizira Občina Trbovlje. Vabi vas na večer dobre glasbe in super vzdušja. Za zabavo bodo poskrbeli: Dražen Zečić, Klapa More, Bepop, Pingpong band in Aktualova galama.

Pohod v Retje

Zavod za mladino in šport Trbovlje bo danes pripravil pohod v Retje z mladinskim voditeljem.

Igrišče KS Podkraj

Danes ob 17. uri bodo v domu in na igrišču Krajevne skupnosti Podkraj pripravili slovesnost ob dnevu izgnancev. Organizator je KS Podkraj.

 

Športni park Rudar Trbovlje

100 let nogometa

Nogometni klub Rudar Trbovlje ob stoletnici nogometa v Trbovljah pripravljajo zanimivo nogometno praznovanje. Program tekem na stadionu Rudarja:

10.30 Rudar Trbovlje : Rudar Velenje (U13)

12.00 Rudar Trbovlje : Rudar Velenje (U15)

17.00 Rudar Trbovlje : Olimpija Ljubljana (člani)

19.00 All-Star Rudar Trbovlje : Reprezentanca Slovenije na SP 2010

Športna dvorana na Logu Hrastnik

Danes od 9. do 16. ure se bodo v športni dvorani na Logu na turnirju v košarki pomerili mladi (U-9 in U-11). Turnir organizirata Košarkarski klub Hrastnik in Športna zveza Hrastnik.

Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021), ki je izhajal iz družine z dolgo tradicijo fotografske obrti, saj sta bila fotografa že njegov ded in oče.

Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Opus Staneta Weissa, letošnjega prejemnika prvojunijske nagrade, predstavlja pomemben del lokalne kulturne dediščine.

Razstava bo na ogled do 4. septembra. Danes dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.

Razstava starih razglednic Trbovelj

V avli Delavskega doma Trbovlje je do 17. junija ob 70-letnici mesta postavljena razstava starih razglednic. Razstavo je pripravilo Filatelistično društvo Trbovlje.

Razstava likovnih del učencev OŠ Tončke Čeč

V avli Delavskega doma Trbovlje je do 12. junija na ogled razstava likovnih del učencev Osnovne šole Tončke Čeč. Postavili so jo ob praznovanju občinskega praznovanja v okviru prireditve Pozdrav našemu mestu.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Guštfest Laško

V starem mestnem jedru Laškega bodo danes pripravili kulinarično-nostalgični dogodek GuštFest! Priznani slovenski chefi z Laščanom Markom Pavčnikom na čelu bodo obiskovalcem postregli s kulinariko, ki bo v sebi skrivala najžlahtnejše okuse Laškega. Organizator: Turistično društvo Laško.

Delavski dom Zagorje – kino

Zadnjič videna živa

ob 19. uri

Will Spann pelje svojo bodočo bivšo ženo Liso na dom njenih staršev, ko med postankom na bencinski črpalki Lisa skrivnostno izgine brez sledu. Paničen Will za pomoč prosi lokalno policijo in Lisine starše, da bi jo našli. A ko čas mineva, sum pade nanj in mora vzeti stvari v svoje roke, se pretihotapiti v kriminalno združbo v mestu, medtem ko beži pred oblastmi v tekmi s časom, da bi našel Liso. Izvirni naslov akcijskega trilerja je Last Seen Alive (2022). Režija Brian Goodman, scenarij Marc Frydman, igrajo: Gerard Butler, Jaimie Alexander, Dani Deette

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes v naših koledarjih nimamo zapisanega nobenega posebnega dneva. Če veste za kakšnega, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Savus