četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Danes se v Zasavju ne dogaja prav veliko. V Zasavskem muzeju Trbovlje si lahko ogledate stalne in občasne razstave, je pa današnji dan tudi dan tajnic Slovenije in mednarodni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 21. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sončno, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

Jutri zjutraj bo v notranjosti Slovenije precej nizke oblačnosti, čez dan bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bo še možna kakšna ploha ali nevihta. V ponedeljek bo delno jasno, verjetnost za popoldanske nevihte bo majhna.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribcijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Obrtna cona Toplice (od 6. do 8. ure) in iz TP Podvine (od 6. do 8. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Krajevni praznik KS Kisovec-Loke

V krajevni skupnosti Kisovec-Loke ob krajevnem prazniku danes pripravljajo nekaj dogodkov. Od 8. do 14. ure bo potekalo odprto prvenstvo v streljanju z zračno puško na strelišču Strelskega društva Kisovec. Od 10. do 12. ure bo potekalo tekmovanje v sankanju s sanmi na koleščkih na sankaškem poligonu v Kisovcu. Ob 11. uri pa pripravljajo lutkovno predstavo Strah Jane Milčinski in Katarine Eranovič v dvorani KD Svoboda Kisovec. Predstava je primerna za otroke od 4. do 8. leta starosti.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Matjaž Švagan

Na današnji dan se je leta 1963 v Ljubljani rodil aktualni župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je tudi podpredsednik Državnega sveta Republike Slovenije. Naziv župana Občine Zagorje ima že od leta 1994, od leta 2000 do 2008 pa je bil tudi poslanec v Državnem zboru.

Svetovni dnevi

Dan tajnic Slovenije

Danes obeležujemo dan tajnic Slovenije. Na ta dan naj bi se okrepile vezi med 16.000 pripadnicami tega poklica. Dan tajnic Slovenije izraža željo slovenskih tajnic, da se stanovsko še bolj povežejo in dvignejo ugled tajniškega poklica. Ta dan želijo tajnice izkoristiti tudi za izpopolnjevanje svojega znanja. Dan in teden tajnic praznujejo tudi v Združenih državah Amerike, Kanadi in na Filipinih.

Mednarodni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj

Da bi se bolje izkoriščalo potencial kulture kot orodja za povečevanje blaginje, trajnostnega razvoja in globalno sožitje v miru, je Generalna skupščina 20. decembra 2002 razglasila 21. maj za svetovni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za dialog in razvoj. V zaključnih dneh leta kulturne dediščine (2002) je skupščina poudarila pomembno povezavo med zaščito družbene raznolikosti in med civilizacijskim dialogom.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor