sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje danes vse najmlajše vabi na ustvarjalno delavnico z naslovom Reciklirajmo. Je pa danes tudi dan brez umazane posode, svetovni dan muzejev in svetovni dan podjetnic.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 18. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne temperature od 19 do 23 °C.

Jutri in v petek bo pretežno jasno in spet topleje.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Tirna, izvod Bučar, Lenič in vikendi levo (od 8. do 11. ure) in iz TP Čolnišče, izvod Vrh (od 11. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Renke (od 8. do 14. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Ustvarjalna delavnica: Reciklirajmo – Knjižnica Trbovlje

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje danes ob 17. uri vabi na ustvarjalno delavnico z naslovom Reciklirajmo. Delavnica bo potekala na mladinskem oddelku.

Naših in vaših 70 let – Občina Trbovlje

Občina Trbovlje skupaj z nekaterimi zavodi danes pripravlja dogodek za vse občane, ki v letošnjem letu (tako kot Trbovlje kot mesto) praznujejo 70 let. Ob 16. uri vse povabljene vabijo na ogled razstave Muzej smo vsi! ZMT 70 let v Zasavskem muzeju Trbovlje, ob 17. uri pa pripravljajo kulturni program s pogostitvijo in medgeneracijskim druženjem v prostorih ZMŠT. Vstop je prost.

Ustvarjalna delavnica za mlade: Fraktalna risba – MC Hrastnik

Mladinski center Hrastnik danes ob 17. uri vse mlade (med 8. in 15. letom) vabi na ustvarjalno delavnico z naslovom Fraktalna risba. Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo, osnovana na spontani risbi, sestavljeni iz črt (linij) in barv. Krepi ustvarjalnost, fokus, ustvarja nove nevronske povezave, nas povezuje s sabo, pri mladostnikih krepi socialno, čustveno, kognitivno inteligenco, zmanjšuje stres in v naše življenje prinese več harmonije. Predznanje ni potrebno.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan brez umazane posode

Lepota tega praznika je, da lahko izbirate med načini proslave: lahko pomijete vso umazano posodo (in je potem dan res brez umazane posode), lahko pa se odločite, da se umazane posode ves dan ne boste dotaknili (seveda pa bo tisti kup posode potem treba pomiti naslednji dan). Lahko ves dan jeste s papirnatih krožnikov in s plastičnim priborom, lahko greste jest v restavracijo in prepustite ukvarjanje s posodo komu drugemu. Obstaja pa še ena možnost: dan lahko proslavite tako, da si greste kupit pomivalni stroj. Energijsko varčnega, se razume.

Svetovni dan muzejev

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot mednarodni dan muzejev. Namen tega dne je večja prepoznavnost muzejev v družbi in njihov razvoj. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

Svetovni dan podjetnic

Danes je mednarodni dan podjetnic, ki se vsako leto praznuje 18. maja. V Sloveniji je na trgu dela aktivnih več kot 425.526 žensk, kar pa je kljub vsemu še vedno nižje od števila podjetnikov. A vseeno smo prepričani, da današnji čas in poslovni prostor kaže veliko priložnosti za napredek in razvoj ženskega podjetništva.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor