torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V Litiji danes pripravljajo izobraževanje in delavnico za motoriste ter zaključno predstavo Otroškega abonmaja – gledališko predstavo Doktor Sreča. Na Izlakah pa pripravljajo slovesnost ob okroglem jubileju Avto moto društva Izlake in Moto kluba AMD. 

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 14. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, popoldne tudi plohe in posamezne nevihte.

Jutri in v ponedeljek bo večinoma sončno, predvsem v hribovitem svetu bo možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet (kratkotrajne do 15-minutne popolne zapore).

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MFE obrat Trbovlje (od 8. do 15. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Varno na motor – Občina Litija

Občina Litija, Zavarovalnica Sava, AvantCar in PP Litija danes od 10. do 16. ure pripravljajo izobraževanje in delavnico Varno na motor. Ta bo potekala na parkirišču LIDL. Program bo vključeval treninge varne vožnje za motoriste, predstavitve motociklov, taxi vožnje z vozilom Tesla in več.

Otroška matineja: Doktor Sreča – KC Litija

Kulturni center Litija pa ob 10. uri v sklopu otroškega abonmaja vabi na gledališko predstavo Doktor Sreča. Prikupni dr. Sreča, zajček z velikimi ušesi, nas na prisrčen in nenavaden način uči na kaj v tem hitrem tempu življenja moramo paziti, da ostanemo zdravi in srečni. Zato predpisuje nenavadne recepte, v katerih ne manjka objemov, iskrenih pogledov, nežnega dotika in treh najpomembnejših in najmočnejših besed na svetu: Rad te imam. Predstavo bo izvedlo Miškino gledališče.

Okrogli jubilej AMD Izlake

Avto moto društvo Izlake in Moto klub AMD Izlake danes praznujeta okrogli jubilej. Ob tej priložnosti ob 15. uri v Kulturnem domu na Izlakah pripravljajo slovesnost.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Evropski dan boja proti melanomu

Danes obeležujemo evropski dan boja proti melanomu. Gre za eno redkih bolezni, ki se razmeroma hitro razširi v sosednja tkiva in različne organe. Gre tudi za eno redkih bolezni, ki jo lahko dejansko opazimo. Zato je bistveno, da redno pregledujemo kožo in odkrijemo melanom pravočasno. Dovolj pozornosti je treba nameniti tudi ustrezni zaščiti pred soncem.

Savus


 

Isti avtor