Epidemija virusa COVID-19 in s tem povezane omejitve so dodobra oklestile letni program dela Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik v lanskem letu. Kljub temu so uspeli izvesti  precej načrtovanih dogodkov predvsem v začetku leta in v času od druge polovice maja do začetka oktobra. Objavljamo prispevek Janija Zoreta.

Ker se je epidemija zavlekla tudi v letošnje leto, se nismo mogli udeležiti slovesnosti Pri treh žebljih na Pohorju, na katerih smo bili do sedaj tradicionalno prisotni. Medtem pa je načrtovano prvenstvo ZSČ v veleslalomu v sklopu prireditve Partizanske smučine 1945, ki se je tradicionalno odvijalo zadnjo soboto v januarju in na kateri smo bili prisotni s svojo ekipo, prestavljeno v marec.

Predsedstvo združenja se znašlo pred dilemo, kako načrtovati aktivnosti združenja v letošnjem letu. Sprejeta je odločitev, da se letni program dela za leto 2021 popolni z vsebinami kot v preteklih letih, sama izvedba pa se bo prilagodila trenutni epidemiološki situaciji in veljavnim ukrepom.

Člani predsedstva se niso sestali od oktobra lanskega leta, vendar so za medsebojno komunikacijo uporabili elektrosko pošto in telefon. Tako je do sredine januarja izdelan osnutek letnega programa dela. V nedeljo, 31. januarja, so prvič izvedli virtualno sejo predsedstva združenja, na kateri so v živo uskladili osnutka letnega programa dela in finančnega načrta za leto 2021. Potrdili so pregled dogodkov, ki bodo v letu 2021 sofinancirani s strani Zveze slovenskih častnikov. Pogovorili so se tudi o uporabi strelskega poligona v prihodnje in sprejeli sklep, da se do nadaljnjega aktivnosti na strelskem poligonu ne izvajajo.

Jani Zore

Foto: Jani Zore