Trboveljski igralci crossmintona (hitrostnega badmintona), člani Športnega društva Speed Trbovlje, so konec junija sodelovali na svetovnem prvenstvu v crossmintonu v Brnem na Češkem.

Ekipa v postavi Alen Baumkirher, Bojan Jerman, Dejan Mikuš, Kristjan Dolinšek in Jaša Jovan kot trener je glede na visoke uvrstitve na svetovnih jakostnih lestvicah na prvenstvo odšla z visokimi pričakovanji in cilji.

V kategorijah dvojice +40, posamezno +40 in posamezno +50 je ekipa dosegla želene cilje in se domov vrnila tudi z medaljo. Alen Baumkirher in Dejan Mikuš sta se po odlični igri v dvojicah uvrstila v polfinale, ter tako zasedla 3. – 4. mesto in bronasto medaljo. Na poti k tem dosežku sta premagala tudi favorizirane dvojice iz Nemčije in Japonske. Bojan Jerman se je v kategoriji posamezniki +50 let uvrstil v osmino finala, kjer je moral premoč priznati kasnejšemu svetovnemu prvaku iz Madžarske. Enak dosežek je uspel tudi Kristjanu Dolinšku, ki se je v osmino finala uvrstil v kategoriji posamezniki +40 let, kjer ga je premagal igralec iz Japonske, sicer tretji igralec svetovne jakostne lestvice. Alen Baumkirher se je isti kategoriji uvrstil v šestnajstino finala.

Svetovnega prvenstva se je udeležilo več kot 400 igralk in igralcev iz različnih držav. Večina igralcev je prihajala iz Evrope, vse številčnejša ekipa pa na močne turnirje prihaja iz Japonske, od koder je prišlo več kot 80 igralcev in igralk. Tudi v Trbovljah bomo letos ponovno organizirali mednarodni turnir v crossmintonu, in sicer 16. septembra v dvorani Polaj.

Jaša Jovan

Foto: ŠD Speed Trbovlje