Slovenska ženska košarkarska reprezentanca do 18 let si je na evropskem prvenstvu v Turčiji v finalu proti Franciji zasluženo priborila naslov evropskih prvakinj in prvič v zgodovini osvojila naslov evropskih prvakinj.

Odlično igro je prikazala Zagorjanka Lea Bartelme, ki je bila z 22 točkami najboljša strelka slovenske reprezentance v finalu. V slovenski ekipi pa je igrala še ena Zasavka, ki se je okitila z zlatom, Trboveljčanka Kim Žibert. Obe igralki sta dijakinji Gimnazije Celje in članici ŽKK Cinkarna Celje, kjer igrata v članski ekipi. Za njun košarkarski razvoj skrbi Trboveljčan Damir Grgič, uspešen trener celjskega kluba in dolgoletni selektor slovenske članske reprezentance.

Na finalni tekmi so Slovenke pokazale izjemno igro in borbo. Lea Bartelme je v zadnjih dveh minutah vzela vajeti v svoje roke, kot se spodobi za kapetanko ekipe, saj je izsilila kar štiri osebne napake in zadela nekaj pomembnih prostih metov. Skupaj z Ajšo Sivko, že uveljavljeno igralko članske slovenske reprezentance in MVP turnirja po izboru organizatorjev, se je uvrstila v najboljšo peterko turnirja.

Ob zgodovinskem športnem uspehu še ene Zagorjanke je Lei Bartelme in njenim soigralkam iskreno čestital tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je Leo povabil, da sodeluje pri odprtju novega igrišča za košarko na Proletarcu. Uradno odprtje igrišča bo predvidoma konec tega meseca.

Na trboveljski facebook občinski strani pa lahko preberete tole čestitko: “Wuhuuuu. Danes smo spet ponosni do neba. Iskrene čestitke naši Trboveljčanki Kim Žibert in njenim soigralkam slovenske ženske košarkarske reprezentance do 18 let za osvojen naslov evropskih prvakinj.”
Lea Bartelme je kot kapetanka prevzela pokal za naslov evropskih prvakinj.

 

Savus

Foto: Fiba