sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zagorski otroci na Debelem Rtiču

Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi skrbi, da se lahko vsi zagorski otroci do petnajstega leta starosti družijo na počitnicah na morju na Debelem Rtiču.

Popeljali bomo 92 otrok, za katere bo skrbelo enajst izkušenih spremljevalcev. Med njimi bo z donacijo letovalo trideset otrok iz socialno šibkejših družin, ki jim bodo letovanje omogočili s sredstvi Občine Zagorje in donacijami različnih podjetij, društev in posameznikov.

Otroci bodo poleg obveznega plavanja in dogajanja na plaži uživali v raznih aktivnostih. Med drugim bodo iskali zaklad, pokazali svoje talente, seveda bodo na programu tudi športne igre in različna ustvarjanja.

Že konec meseca julija bo dvajset otrok iz socialno šibkejših družin odšlo na brezplačno letovanje v Mladinsko zdravilišče republiškega Rdečega križa na Debeli Rtič, sledila jim bo skupina desetih otrok konec avgusta.

Vse akcije pod okriljem Rdečega križa Zagorje ob Savi so omogočili donatorji, Občina Zagorje, posamezna podjetja, posamezniki, Pričarajmo nasmeh Tuš 2023, Radio 1 in nacionalna akcija RKS Peljimo jih na morje.

Štefka Suša

Foto: arhiv RKS OZ Zagorje


 

Isti avtor