V septembru je podjetje AGM Nemec kot izvajalec v Hrastniku zaključil projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik. Projekt je bil eden od tistih, ki so jih uvrstili v dogovor za razvoj Zasavske razvojne regije, maja 2018 sta ga sprejela Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Razvojni svet Zasavske razvojne regije.

Projekt so v ponedeljek, 6. novembra, predstavili javnosti. Z njim so v Hrastniku zmanjšali emisije v vodi. Zgradili so infrastrukturo za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda. Občina Hrastnik je z dobrimi 5 kilometri na novo zgrajenega kanalizacijskega omrežja in dodatnima fekalnima črpališčema dosegla zahtevano pokritost na javno kanalizacijsko omrežje.

Dobre 2,1 milijona evrov vreden projekt sta v višini 1,8 milijona evrov finančno pokrili Evropska unija in Republika Slovenija, razliko pa je zagotovila Občina Hrastnik iz občinskega proračuna. Skupni stroški projekta znašajo skoraj 2.2 milijona evrov.

Z izgradnjo sekundarne kanalizacije v Občini Hrastnik so izvajalci pričeli v začetku leta 2022. Projekt je zajemal gradnjo omrežja na območjih Prapretna, Novega Loga, Veličkove ceste, Ceste padlih borcev in naseljih Pot Josipa Brinarja ter Pot na Kal.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Prejšnji članekNa portal Iris
Naslednji članekZagorjani uspešni v Kutini