torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Čiščenje prepusta, požar

Čiščenje prepusta, požar

V ponedeljek, 8. maja, so gasilci z drugimi ustreznimi službami urejali prepust na območju pokopališča Gabersko v Trbovljah ter posredovali zaradi požara v kuhinji stanovanja na Keršičevem hribu.

Čistili so posledice neurja

V Trbovljah so čez dan na območju pokopališča Gabrsko nadaljevali z odpravljanjem posledic neurja, ki je napravilo 6. maja precej škode. Pripadniki Enote za prečrpavanje vode HCP Celje so nadaljevali s črpanjem vode, gasilci PGD Trbovlje-mesto, Dobovec in Zagorje-mesto pa so polnili in nameščali protipoplavne pregrade ter prečrpavali vodo iz bazena pred prepustom. Gladina vode se je spustila do takšnega nivoja, da je lahko lokalno podjetje s težko gradbeno mehanizacijo sprostilo prepust. V dvajsetih urah so prečrpali okrog 10.000 kubičnih metrov vode. Prepust so očistili, zato vodotok Trboveljščica zopet teče po svoji strugi.

Zagorelo na štedilniku

V ponedeljek, 8. maja, ob 11.52 je na Keršičevem hribu v Trbovljah zagorela pozabljena hrana na štedilniku v kuhinji. Požar je pogasil lastnik pred prihodom gasilcev PGD Trbovlje – mesto, ki so nato iznesli tlečo posodo, jo dokončno pogasili, prezračili prostore ter jih pregledali s termovizijsko kamero. V požaru je bila ena oseba prekomerno izpostavljena dimu, zato so jo oskrbeli reševalci NMP Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor