Očitno so kadilci pravi packi. V Trbovljah mečejo cigaretne ogorke po tleh, kjer jim paše. Celo v parkih, kjer imajo postavljene koše za smeti. Na to so pred kratkim opozorili tudi na uradni spletni strani Občine Trbovlje.

»V Parku kulture in mestnem parku Trbovlje smo na tleh ob klopeh opazili večje število cigaretnih ogorkov, ki kazijo podobo našega mesta, hkrati pa predstavljajo nevarnost tako za mlajše otroke kot tudi hišne ljubljenčke, ki se po sprehajajo po mestu,« so zapisali na spletni strani Občine Trbovlje.

Občane zato pozivajo, naj cigaretnih ogorkov in drugih smeti ne mečejo na tla, temveč jih odvržejo v za to namenjene smetnjake. »Ulični pepelniki v Parku kulture so tam postavljeni z razlogom, in sicer, da bi vsi skupaj na enostaven način vzdrževali lep izgled našega mesta,« so še zapisali. Neverjetno, da morajo v letu 2020 uradno opozarjati ljudi, da se smeti ne meče vsepovsod po tleh, ampak imamo za to smetnjake. Mislili smo, da smo to osnovno šolo bontona v Sloveniji že osvojili. V Trbovljah jo očitno še niso.

»S smetenjem ne škodujemo zgolj naravi, temveč tudi sebi. Za okolje, v katerem živimo, smo odgovorni vsi in na vseh nas je, da poskušamo naše mesto in naravo ohranjati kar se da čisto,« so kar nekako ogorčeni nad obnašanjem posameznikov na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje

Prejšnji članekUspešni zagorski srednješolci
Naslednji članekV Zasavju po podatkih Vlade RS še 11 okuženih