Udeleženci v programu Starejši za starejše v Hrastniku še vedno ohranjajo četrtkova druženja v prostorih MCH. Ker se bliža praznični december, so se odločili, da ga preoblečejo v lepe barve in bleščice, ki so jih združili na njihovih voščilnicah.

Naše želje smo zaupali članicam ročnih del DU Hrastnik – Marjeticam in složno pripravili potreben material in mentorstvo ter nestrpno pričakovali četrtek. Zbrala se je lepa skupina, ki je med različnimi okraski, bleščicami in perlicami izbirala po svojih željah in okusih. Tako smo s skupnimi močmi izdelali okoli 80 unikatnih voščilnic, ki jih bomo z lepimi željami poslali našim dragim, prijateljem in stanovalcem domov starejših.

Vsak dan znova spoznavamo, kako pomembna so druženja, pogovori, smeh. Danes pa smo vse to nadgradili še z ročnimi spretnostmi in našo kreativnostjo. Tako lepo je bilo opazovati iskrice v očeh ob pogledih na izdelane voščilnice in ob spominih na tiste, ki jih bodo prejeli.

Lepo je bilo in če dobite našo voščilnico ste lahko ponosni, saj je bila z lepimi mislimi izdelana prav za vas. Ker smo radi v vaši družbi, mi dovolite, da vas povabim na zadnjo letošnjo tombolo in zaželim vse dobro.

Jerica Laznik

Foto: Starejši za starejše