ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Cesta Hrastnik – Zidani Most

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o državnem prostorskem načrtu za cesto G2-108 Hrastnik–Zidani Most in deviacijo ceste G1-5 Rimske Toplice–Zidani Most–Radeče. To pomeni, da je Zasavje po dolgih letih usklajevanj in priprav končno pred izgradnjo ceste Hrastnik–Zidani Most.

Sprejetje državnega prostorskega načrta je izjemnega pomena, saj ima Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo izpolnjene vse pogoje za začetek priprave gradnje državne ceste. »V Hrastniku od Vlade Republike Slovenije pričakujemo, da bo izgradnja ceste Hrastnik – Zidani Most na prioritetnem seznamu naložb, ki bodo pomembno pripomogle k razvoju gospodarstva celotnega Zasavja in dvigu kakovosti življenja v naših občinah,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Hrastnik.

Ob tem je župan Občine Hrastnik Marko Funkl izrazil zadovoljstvo nad tem, da je ta proces končan in da ima ta skupni regijski projekt ob primerni državni politični podpori veliko realnejše izvedbene časovnice. Hkrati je izrazil željo, da se gradnja prične najkasneje v začetku leta 2024 in zaključi do konca mandata te vlade.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik


 

Previous article
Next article

Isti avtor