Zasavski policisti so imeli v podaljšanem vikendu kar nekaj dela. Obravnavali so tri prometne nesreče, pet kršitev javnega reda in miru, nasilje v družini, primer nasilništva, najdbo dveh ročnih bomb, poškodovanje tuje stvari, ponarejen denar. Posredovali so še zaradi dveh pretepov, nedostojnega vedenja do prodajalke, ugriza psa, medsosedskega spora, pokvarjenega semaforja in vloma v hišo in gospodarski objekt. Pomagali so tudi obnemoglemu občanu in posredovali zaradi iztekajoče se vode v stanovanjskem objektu.


PP Hrastnik

V petek so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, policisti so izrekli prepoved približevanja.

V soboto so pomagali pri vstopu v stanovanje, v katerem je oseba zaradi poškodbe potrebovala pomoč.

Popoldne so v Logu v Hrastniku obravnavali kršitev z glasno glasbo, kršitelju so izdali plačilni nalog.

Zvečer so jih obvestili, da v večstanovanjskem objektu teče voda iz zgornjega v spodnje stanovanje. Skupaj z gasilci so uspeli sanirati zamakanje.

V nedeljo so bili obveščeni, da je sprehajalko v Prapretnem ugriznil manjši pes. Poskrbeli bodo za prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V petek so intervenirali v gostinskem lokalu, kjer je prišlo do spora in pretepa med gostoma. Eden je bil huje poškodovan.

V soboto v popoldanskem so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj ni upošteval ukazov policistov, zato so ga pridržali in izrekli globo.

V nedeljo so posredovali v Zagorju ob Savi zaradi tega, ker se je občan nedostojno vedel do prodajalke. Zaslužil si je globo.

V večernem času so posredovali v Trbovljah, kjer je prišlo do pretepa med več osebami. Štiri osebe so bile v pretepu lažje poškodovane. Zadevo še preiskujejo.

V večernem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Hrastniku in kršitelju izrekli globo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelj je oškodovanko večkrat brcnil. Čaka ga prekrškovni postopek.

Obravnavali so kaznivo dejanje ponarejanja denarja. V denarni ustanovi so ugotovili, da so prejeli ponarejen bankovec za 100 evrov. Preiskava še poteka.

V soboto so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, neznanec je razbil steklo na osebnem vozilu.

Obravnavali so kaznivo dejanje nevarne vožnje v prometu. Osumljenec je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo pod vplivom alkohola. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V nedeljo so urejali promet na cesti G II-108 do prihoda vzdrževalcev, ki so napako na semaforju odpravili.

Obravnavali so trčenje v divjad na cesti Zagorje- Bevško.


PP Litija

V petek so obravnavali kaznivo dejanje nasilništva.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Litija, do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

Obveščeni so bili o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Konj. Neznani storilec v času od 28. decembrom 2022 in 7. aprilom 2023 iz novogradnje ukradel košaro, zbiralnik vode in neznano število kosov ročnega električnega orodja. Skozi lesena vrata je vlomil tudi v gospodarsko poslopje ter ukradel še dve kosilnici in motorno žago. Skupna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelj ni upošteval zakonito odrejenega ukaza, da s kršitvijo preneha, zato so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

V soboto so policiste obvestili o sporu in udeležence napotili na zasebno tožno.

V nedeljo je občan v Moravčah pri Gabrovki v gozdu našel dve ročni bombi iz druge svetovne vojne. Policisti iz oddelka za protibombno zaščito so ju z detonacijo uničili.


Savus

Foto: arhiv Savus