Sage o ogrevanju v Trbovljah očitno še ni konec. Računi za ogrevanje iz javnega toplovodnega omrežja so (pre)veliki, ljudje jih komaj poravnavajo. Z odprtim pismom se je oglasil nekdanji župan Trbovelj in poslanec v Državnem zbor RS Bogdan Barovič. Pismo, ki ga je poslal v naše uredništvo, objavljamo v celoti.

»Občina Velenje, njeni občani, so v medije poslali “protestno noto” zaradi visokih računov ogrevanja  za mesec december 2023. Spoštujem njihovo stoičnost in pogum in voljo po resnici.

Mnogi v Trbovljah smo  prav tako prejeli  račun za ogrevanje v mesecu decembru, ki presega zneske, ki so bili razlog medijske odmevnosti občanov Velenja. (Trbovlje – 500 € in več)

Kot občan Trbovelj v imenu  mnogih navajam nekaj dejstev, ki dokazujejo najmanj neupravičeno, če ne domnevno goljufivo ravnanje trboveljske komunale.

  1. Mesec december je bil med najtoplejšimi meseci v mnogo letih nazaj.
  2. Komunala Trbovlje je mnogo dni v decembru ponoči celo izključila ogrevanje, kar trdim z vso vestjo, saj sem osebno preizkušal toploto radiatorjev.
  3. Občina Trbovlje ima variabilni del cene toplote 120 € na megavatno uro. Za primerjavo: občina Velenje ima variabilni del cene toplote 73 €, občina Ljubljana 86 €. V Velenju je cena nižja za 50 €, v Ljubljani za 34 €. Zakaj?
  4. Cena za ogrevanje v Trbovljah (december) je za 50 % višja od lani. Višjo variabilno ceno ogrevanja za megavatno uro od Trbovelj ima med 213 občinami samo še Ravne na Koroškem.

Občani Trbovelj, vsaj nekateri, upam, nismo brezzobe  ovce, ki bi slepo sledili nerazumnemu ravnanju, lažem, pretvarjanjem, koruptivnim dejanjem, sprenevedanjem, nepoznavanju, neodgovornosti in hlastanju za dobičkom. Občina Trbovlje je lastnik Komunale Trbovlje ne glede na “občinska”  pravna in drugačna sprenevedanja, kaj lahko in kaj ne! Ste odgovorni občanom in temu primerno pričakujemo vaše ravnanje.

Sam se ne bom podredil absolutizmu ravnanja Komunale in Občine. 50 let sem doma v istem prostoru in 50 let sem plačeval “bogu, kar je božjega in cesarju, kar je cesarjevega”! Zame in upam, da še za katerega klenega in pokončnega Trboveljčana je tega dovolj! Dovolj plačevanja za osebne žepe, interese in za ustvarjanje dobička na račun delovnih, poštenih ljudi.

Upam, da boste uspeli vsem Trboveljčanom in Trboveljčankam javno in pošteno odgovoriti na izpostavljene dvome.«

Bogdan Barovič

Foto: Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Anton Bantan
Naslednji članekSončna šola Hrastnik