Pevci pod vodstvom Petra Razpotnika so v goste povabili še Rudarski pevski zbor Loški glas in Folklorno skupino Svoboda center Trbovlje. Koncert je potekal v dveh delih, rdeča nit obeh sta bili življenjska pot Slavka Avsenika ter njegova iskrena predanost glasbi in občinstvu. Ob številnih anekdotah iz njegovega življenja sta spomin nanj obujala pesem in ples. Za še pristnejše vzdušje je med odmorom in ob zaključku druženja poskrbel mladi harmonikar Tilen Kralj z Izlak, sceno pa so dopolnjevali tudi otroci v narodnih nošah ter videoprezentacija utrinkov iz Avsenikovega življenja ter delovanja domačega zbora.
Zbor se je po septembrskem izletu v Begunje na Gorenjskem namenil večer posvetiti velikemu Avseniku, ker, kot je bilo povedano na prireditvi, »zaradi njega večina Slovencev ve, da se Begunje nadaljujejo v Drago, kjer ‘murke cveto in ptički pojo’, nad to dolino ‘s krvjo prepojeno’ pa se pne Begunjščica in na njej Roblek, kamor je treba ‘ljub’co s sabo vzet’. Od tam pa je, itak, povsod, kamor človeku ‘seže pogled, lepota zasanjana. Kje najti še lepši je svet, kje lepše je kot doma?’«.

Obiskovalci so uživali v domačih vižah in tudi v domačih dobrotah, ki so jih bili deležni med prireditvijo. Koncert se je v veliko zadovoljstvo gostitelja zaključil s stoječimi ovacijami v polni mlinški dvorani.

Nataša Jurjevec Juvan

Naslednji članekUspešna planinska sezona