nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Artnak premagal Šeška

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah v teh dneh poteka mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open, ki se bo zaključil s finalom v nedeljo, 9. junija. V zasavskem derbiju je bolj izkušen Bor Artnak premagal mladega Žigo Šeška, ki je zaigral na prvem članskem profesionalnem turnirju.

Na turnirju igrajo tudi štirje slovenski reprezentanti, med njimi tudi komaj 15 letni teniški igralec iz Hrastnika Žiga Šeško, ki igra svoj prvi profesionalni turnir med člani. Pri žrebu je imel nekaj smole, saj se je že v prvem krogu pomeril s prvim nosilcem turnirja, slovenskim reprezentantom Borom Artnakom. Litijan ima tudi precej zasavskega v sebi, saj je njegov oče Trboveljčan.

Posamezniki

Bor Artnak je dvoboj z mladim Žigo Šeškom gladko dobil (6:2, 6:1). Slovenski reprezentant, ki ima precej več izkušenj s profesionalnih teniških turnirjev, je petnajstletniku pokazal, kakšna je razlika med članskim in mladinskim tenisom. Šeško pa je pridobil dragocene izkušnje, ki ga bodo prav gotovo podžgale k še bolj predanemu treniranju. Artnak danes igra z Ukrajincevm Volodymyrem Iakubenkom. Če bo zmagal, se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Filippo Romano (Italija) Alec Decker (Nizozemska).

Pari drugega kola so še: Lorenzo Rottoli (Italija) : Admir Kalender (Hrvaška), Noah Perfetti (Italija) : Mika Brunold (Švica), Luca Castagnola (Italija) : Jan Kupčič (Slovenija), Lorenzo Sciahbasi (Italija) : Luca Wiedenmann (Nemčija), Leonardo Rossi (Italija) : Sebastian Sorger (Avstrija) in Jeremy SCHifris (Nemčija) : Gregor Ramskogler (Avstrija).

Pari

Žiga Šeško je prvo tekmo na turnirju že odigral v dvojicah. V paru z Nikom Raborškom sta premagala italijanski par Enrico Baldisserri – Noah Perfetti. V drugem krogu se bosta pomerila s slovenskim parom Matic Križnik – Nik Mikovič. V prvem krogu med pari sta zmagala tudi Bor Artnak in Matic Dimic, v drugem krogu se bosta pomerila z Nikolo Bašićem (Hrvaška) in Janom Kupčičem (Slovenija).

MP

Foto: MP, ITF


 

Isti avtor