Rdeča nit delavnice je bil program, ki preko vadb in predavanj poudarja pomen redne telesne dejavnost za ohranjanje vitalnosti in kakovosti življenja, ki omogoča samostojnost tudi v pozni starosti.

Tina Lautar, profesorica športne vzgoje, je predstavila športne aktivnosti srednje in starejše generacije. Razložila je, kdaj, koliko in kako je potrebno izvajati vadbo, da bodoizboljšali gibljivost, vzdržljivost in moč. Z izboljšanjem teh vrlin bodo lažje opravljali vsakdanja fizična opravila in živeli manj stresno.

Milan Bedrač, trener nordijske hoje, je udeležence seznanil z zgodovino in izvorom nordijske hoje in dobrodejnim vplivom na celo telo. Poučil jih je o tehniki in primerni opremi. Poleg razgibalnih vaj je praktično prikazal pravilno uporabo palic, pravilno držo in korak.

Društvo Šola zdravja je predstavila predsednica društva Zdenka Katkič. Skupaj z udeleženci so naredili nekaj vaj, ki jih to društvo izvaja po skupinah v več krajih po Sloveniji v jutranjih urah. Tako srečanje bo organizirala tudi v Zagorju.

Pred predavanjem in med odmoroma so učenci Srednje šole Zagorje (smer zdravstvena nega) merili krvni tlak, količino sladkorja v krvi in mišično maso telesa. Organizatorji so pričakovali večji obisk, vendar tistim, ki so se predavanja in delavnic udeležili, ni bilo žal, da so prišli.

ZT

Prejšnji članekPet medalj za trboveljske karateiste
Naslednji članekNi še gotova