sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Abraham Društva invalidov Hrastnik

V Društvu invalidov Hrastnik so v soboto, 24. junija, obeležili 50-letnico delovanja društva v Športni dvorani Hrastnik.

Proslave so se polega članov društva udeležili še gostje, župan občine Hrastnik Marko Funkl, podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovinije Srečko Matkovič in sekretarka Tanja Hočevar, svetniki občine in predstavniki drugih društev.

50 let delovanja društva je zelo lep jubilej, zato se je spodobilo, da je več kot dvesto udeležencev najprej pozdravil dolgoletni predsednik društva Rajko Žagar. Vse udeležence sta pozdravila še župan Marko Funkl in podpredsednik ZDIS Srečko Matkovič, oba sta čestitala društvu za 50 let uspešnega delovanja.

Vsako leto Zveza delovnih invalidov Slovenije ob svečanih priložnostih podeli posameznikom in društvom tudi pisna priznanja za dolgoletno delo z invalidi na terenu ali za uspešno delo v društvu invalidov. Tako je pisno priznanje prejelo Društvo invalidov Hrastnik za 50 let delovanja, Občina Hrastnik za pomoč k izboljšanju kakovosti življenja invalidov in posamezniki za uspešno delo v društvu: Blaž Dvornik, Gregor Erman, Nataša Markovič, Slavi Grmšek, Vojka Žagar in Avgust Žibert.

Častni znak Zveze delovnih invalidov Slovenije je prejel za svoje zasluge dolgoletni predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar. V zahvalo za dolgoletno sodelovanje smo Občini Hrastnik in Zvezi delovnih invalidov Slovenije izročili jubilejno darilo.

Proslavo je vodil in povezoval Jože Bovhan, v kulturnem programu pa so natopili pevci moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik in mladi harmonikar Tilen Škrjanc. »Velika zahvala pa velja vsem, ki so v petdesetih letih soustvarjali življenje in delo društva, ter prispevali k temu, da danes Društvo invalidov Hrastnik šteje več kot 700 članov in  uspešno deluje na področju sociale, druženja in športa,« so zapisali v izjavi za javnost v Društvu invalidov Hrastnik.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor