Tudi v letošnjem letu v Društvu prijateljev mladine Trbovlje pripravljajo počitniške dejavnosti za osnovnošolske otroke. Te bodo potekale od 3. julija do 31. avgusta vsak delovnik med 9. in 13. uro z možnostjo dodatnega varstva.  

V prvem tednu bodo organizirali spoznavni dan, izlet do kipa Prometej in v okolico Kleka ter ustvarjali zapestnice in šahirali. Dvakrat se bodo odpravili tudi na bazen. Tekom celotnega poletja bodo vsakodnevno izvajali več različnih aktivnosti, ki jih bodo oblikovali glede na vremenske razmere in želje otrok.

Program je primeren za otroke od šestega leta starosti naprej. Zaradi omejenega števila mest je obvezna tedenska prijava. Predvsem je pomembno, da so sproti obveščeni o terminih dodatnega varstva. Izvajali ga bodo le za tiste otroke, ki ga nujno potrebujejo.

Otroci naj imajo s seboj malico in ob dnevih kopanja kopalno opremo. Za dodatno pijačo, sadje in prigrizke bo vedno poskrbljeno.

»Spremljevalci otrok svoje delo opravljajo prostovoljno in z veliko mero veselja do dela z otroki. Želimo si otrokom pričarati čim lepše poletje in vas prosimo, da nas posebej opozorite na morebitne posebnosti vašega otroka, kot so zdravstvene, prehranske, vedenjske in ali je otrok dober plavalec,« so še sporočili DPMjevci.

Savus

Foto: DPM Trbovlje