torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

50 pesmi zasavskih pesnic in pesnikov za kulturni praznik

Približuje se slovenski kulturni praznik, ki ga bomo v Zasavju obeležili na poseben način. S 50 pesmimi zasavskih pesnikov. Na naš razpis za objavo 50 pesmi 50 zasavskih pesnic in pesnikov še vedno prihajajo pesmi in fotografije. Izjemno smo veseli, da bodo med objavljenimi 50 pesmimi zasavskih avtorjev tudi povsem nove, še neobjavljene. S tem bomo Zasavkam in Zasavcem pripravili lep kulturni dan. Še enkrat objavljamo poziv.

Bliža se kulturni praznik, 8. februar. Tudi letos ga bomo na naši strani www.savus.si obeležili na poseben način. Na praznični dan bomo v 24 urah praznika (na vsake pol ure) objavili 50 pesmi 50. zasavskih pesnic in pesnikov. Še je čas za to, da pošljete svojo novo pesem. Do jutri, 7. februarja do 17. ure še sprejemamo nove pesmi.

Pesmi

Kulturni praznik bomo na naši spletni strani savus.si obeležili z verzi zasavskih avtoric in avtorjev. Tisti, ki so se že poslovili od nas, bodo seveda zastopani z eno že objavljeno pesmijo. Prvič smo pesniški maraton zasavskih verzov izpeljali lani za 8. februarja, ko smo objavili 50 pesmi prav toliko zasavskih avtorjev.

Tisti, ki ustvarjajo, pa se lahko predstavijo z novimi verzi. Prosimo vse, ki na papir prenašajo svoja občutja, misli, bolečino in radost, da nam pošljejo pesem, ki je še niso objavili. Vsem ljubiteljem verzov, zasavski in slovenski publiki bi radi predstavili ustvarjalno moč Zasavja. Vemo, da je ogromna in počaščeni bomo, če nam boste zaupali, kaj ste ustvarili novega.

Torej, prosimo, pošljite nam pesem na naslov info@savus.si. Z veseljem jo bomo objavili. Čimprej, čimprej, čimprej. Samo skopirajte jo v pošto in kliknite pošlji, pa bo. Zraven nam napišite še nekaj stavkov o sebi kot pesnici ali pesnikov.

Fotografije, slike …

Pa še nekaj posebnega se obeta. Pesmi bomo opremili tudi z ilustracijami, zato prosimo vse umetnike, da nam pošljejo kakšno svojo umetnino, ki je še niso nikjer objavili. Lahko je fotografija, slika, risba, strip, karkoli. No ja, tudi že objavljenih se ne bomo branili.

Prosimo torej tudi vse umetnike, da nam svoja dela pošljejo na info@savus.si. Zelo jih bomo veseli! Zraven dodajte nekaj stavkov o svojem umetniškem ustvarjanju.

Lani smo pesmi opremili s primernimi fotografijami. Letos razširjamo izbor še na druga vizualna umetniška dela.

Verjamemo, da bodo pesmi in ilustracije prav vsem polepšale letošnji kulturni praznik. Pesnice in pesniki ter umetnice in umetniki, vi pa kar pogumno. Že v naprej hvala za sodelovanje.

Savus

Foto: MP


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor