ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

49. Lučkin pokal

Na za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport, so v dobrem vzdušju, katerega je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje dobro pripravljenost, ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki vse v klubu navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi. Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje, so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba ter podžupanja Maja Krajnik, ki je tekmo tudi uradno odprla.

V odsotnosti nekaterih najboljšihso bili v ospredju plavalci domačega kluba. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah pa sta bilaJaka Pušnik iz ljubljanske Olimpije pri fantih in Erin Rant iz Kranjapri dekletih, ki sta v seštevku treh najboljših rezultatov osvojila denarno nagrado. Mladi trboveljski plavalci so v mlajših kategorijah osvojili kar 27 kolajn, kar je domači klub uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju.

Odličja domačih plavalcev:

Lana Naglič 2. mesto na 200 prsno,

Daša Krajnc 2. mesto na 200 prsno in občutno popravljenim osebnim rekordom na 100 prosto, kjer je bila četrta v finalni memorialni disciplini,

Brina Rozina 1. mesto na 100 prsno v kategoriji deklic, 2. mesto na 50 prsno in 200 prsno,

Nika Todorovič, 1. mesto na 50 hrbtno in 100 hrbtno, 2. mesto na 100 in 200 delfin s popravljenim osebnim rekordom.

Benjamin Badnjevič 3. mesto na 100 hrbtno,

Tim Dolanc 1. mesto kadetov na 100 prsno, 2. mesto na 50 prosto, 3. mesto na 100 prosto med kadeti,

Taj Zupančič 1. mesto na 50 prosto, 3. mesto na 50 prsno in 200 mešano (mlajši dečki). Z drugim časom se je uvrstil v finale v memorialni disciplini na 100 prosto, v finalu je prikazal neverjetno voljo in željo pred domačimi navijači, ugnal tudi leto starejše in si priplavalpokal za najhitrejšega na 100 prosto.

Lovro Koncilja 1. mesto na 50 hrbtno, 200 mešano in 200 hrbtno (mlajši dečki).

TilenŠintler je kljub izostanku treningov osvojil tri medalje, zlato na 100 prsno, ter srebro na 50 prsno in 50 delfin.

Žiga Šintler pa je bil najuspešnejši v mladinski kategoriji, saj je v šestihnastopih štirikrat slavil: na 50 prsno, 50 prosto,100 hrbtno, ter dosegel prestižno zmago v disciplini 100 prosto in tako osvojil pokal v memorialni disciplini.

Čestitke si zaslužijo še Sara Isaković in Tinkara Lavrič, saj jima je do odličij zmanjkalo le malo športne sreče.

Nastopili so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja. »A jih v tem prispevkune moremo omeniti, saj bi naštevanje trajalo predolgo. Vsekakor pa bomo za njihova imena izvedeli v prihodnosti, saj se bodo z resnejšo in načrtno vadbopridružili tekmovalnim selekcijam,« so zapisali v PK Trbovlje.

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Nasledniki Darje Alauf, Tjaše Vozel in ostalih bivših odličnihtrboveljskihplavalcev so na vidiku.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih.

ZT

Isti avtor