Danes dogaja

Danes bo sonce sijalo tudi na Zasavje. Izkoristite dan zase in za tiste, ki so vam pri srcu. Danes si lahko ogledate razstavo Jožeta Megliča v galeriji Medija in ogled izkoristite še za sprehod po čudovitem Zagorju, kjer cvetijo japonske češnje. Sicer pa je danes dan babic (tistih v bolniških haljah), higiene rok (ne pozabite na umivanje) in pljučne hipertenzije.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 5. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo.

Arso napoveduje, da bodo danes v Zasavju delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20 °C.

Proti večeru bodo padavine zajele sever Slovenije in se kasneje razširile nad večji del države, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo na severu spustila do nadmorske višine okoli 900 m. Prehodno bo zapihal okrepljen severnik. Do jutra bodo padavine oslabele. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 7 °C. Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Čez dan bo pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih in južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C. V petek se bo dež od severa postopoma spet razširil nad vso Slovenijo in v noči na soboto ponehal. V soboto bo sončno.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Danes v Zasavju ni napovedanih večjih prireditev.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Meglič v galeriji Medija

V zagorski galeriji Medija je na ogled razstava akademskega slikarja Jožeta Megliča, ki je tesno povezan z Zasavjem. Po študiju se je preselil v Trbovlje, kjer je nekaj časa poučeval na osnovni šoli likovni pouk. Od septembra 1968 do upokojitve 2001 je služboval kot likovni pedagog na OŠ v Šmartnem pri Litiji, kjer je od leta 1972 tudi živel. Razstavljal je na 43 samostojnih in na več kot 70 skupinskih razstavah. Danes je razstava odprta od 9. do 15. ure.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana danes napoveduje prekinitev dobave električne energije zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah za odjemalce iz TP Klek, izvod dom Tončke Čeč (nadzorništvo Trbovlje).

Jutri v Zasavju ni napovedanih odklopov električne energije.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je mednarodni dan babic, mednarodni dan higiene rok in svetovni dan pljučne hipertenzije.

Savus

Prejšnji članekNa današnji dan: Leopold Odlazek
Naslednji članekKatapultova podzemna železnica v Ljubljani