Pri spletnem časopisu Časoris so letos že drugič podelili priznanja Faca leta. Priznanja so ponovno dobili otroci, ki izstopajo, ki imajo poseben talent, ki so navdih mladim, pa tudi starejšim. Letos so face leta postali tudi učenci Osnovne šole Ivana Skvarče Zagorje, Rock Ivančki.

Rock Ivančki so v bili v ožjem izboru za face julija in avgusta, skupaj s taborniki, ki so bili na jamboreeju v ZDA, in učenci OŠ Hinka Smrekarja Adriana, Samo in Mina, ki so se na regijskem tekmovanju World Scholar’s Cup na Nizozemskem uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

Med predlaganimi je strokovna žirija, ki jo sestavljajo novinarka in urednica Darja Groznik, ki je tudi predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, vlogerka Rebeka Tomc in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbrala tiste, ki so jih najbolj navdušili. Največ glasov so prejeli mladi Zagorjani in Zagorjanke.

»Mladi pevci in pevke so najprej naredili čisto svoj komad, ga vsi skupaj zarockali na velikem odru, nato pa v prvih poletnih dneh posneli še videospot Rockajmo za naš planet. Sedaj rockajo na različnih prireditvah po vsej Sloveniji in svoja sporočila o prijaznosti in miru ter o skrbi za okolje učinkovito širijo skozi glasbo,« so zapisali pri Časorisu. Ivančkom so pri »rockanju« pomagali tudi učitelji, pobudnica projekta pa je Nina Jelen.

Včeraj so vsem facam leta pripravili sprejem in podelitev priznanj v Predsedniški palači. Dobitnikom je priznanja predal predsednik RS Borut Pahor.

Savus

Foto: Maša Kores/arhiv Časorisa