RK Dol TKI Hrastnik – ŠD Mokerc – KIG 36:31 (18:13)

Dol pri Hrastniku, 24.9. 2022. Dvorana Dolanka, gledalcev 80. Sodnika Miklavčič in Hotko

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert, Nunčič 1 (14 obramb), Šubaj, Jager, Ajdari, Zobarič, Urdih, Hočevar 9, Vujičić, Moljk 5, Zupanc 4, Blagotinšek, Simončič 4, Cigler 7, Sivka 4 (1), Šuntner 2. Trener Pesko

ŠD Mokerc – KIG: Nosan (1 obramba), Pekeč (1 obramba), Balažic 2, Drnovšek 6, Tanko 9 (5), Wostner, Dular 2, Legen, Ropič 4, Kamenicki 5, Ravnikar 3, Slomić, Rupert, Einfalt, Štrukelj. Trener Stojmenović

Sedemmetrovke: RK Dol 1 (1), ŠD Mokerc 6 (5)

Izključitve: RK Dol 16 minut, ŠD Mokerc 4 minut

V tretjem krogu 1. B DRL so gledalci v dvorani Dolanka videli zanesljivo zmago Dolanov, ki so na kolena spravili goste z Iga. Vendar so se gostje domači publiki predstavili kot zelo čvrst in neugoden nasprotnik.

Srečanje so bolje odprli Ižanci, ki so po štirih minutah vodili 3:1. Domači so kmalu zatem vzpostavili ravnotežje in v 13. minuti po zadetku Gašperja Zupanca izid izenačili. Že v naslednjem napadu je Luka Cigler domače popeljal v prvo vodstvo na tekmi (8:7). Do konca prvega polčasa se je razlika le še večala, s svojim petim zadetkom pa je najučinkovitejši strelec v domači zasedbi Jan Hočevar svoje soigralce na odmor popeljal z lepo prednostjo petih zadetkov.

Drugi del je minil v izenačeni tekmi, kjer so gostje vztrajno lovili priključek ter se v 52.minuti z zadetkom Timoteja Drnovška nevarno približali (29:27). Ko je že kazalo, da se bo ponovila zgodba iz prejšnjega kroga, ko so domači zapravili visoko prednost in v infarktni končnici izgubili, so tokrat zaključek odigrali preudarno in strpno ter tekmo na veselje svojih navijačev mirno pripeljali do konca.

V naslednjem krogu, 1. oktobra, kemičarje čaka težko gostovanje z do sedaj še neporaženo Radovljico.

Zoran Zore

Foto: ŠD Mokerc – KIG