V petek, 15. decembra, so v Delavskem domu Trbovlje podelili zlato vrtnico 2023. Posebna priznanja Turističnega društva Trbovlje in Občine Trbovlje sta prejela ljubiteljski slikar Jože Potokar – Cvrčo in vsestranska športnica Hedvika Bevc Kotar. Zlato vrtnico za leto 2023 je prejela Osnovna šola Tončke Čeč Trbovlje.

V lanskem letu so na prireditvi Zlata vrtnica predstavili Tematsko turistično pot Srečno, tokrat pa je bila osrednja tema prireditve Zasavski čudež, pripoved Hrastničanke Jasne Dvornik. Po video nagovoru župana Zorana Pozniča so se na odru zvrstili trboveljski folkloristi, učenci OŠ Tončke Čeč in plesalci ter glasbeniki Glasbene šole Trbovlje.

Priznanja, ki sta jih prejela Jože Potokar – Cvrčo  in Hedvika Bevc Kotar, sta podeljevali predsednica TDT Joži Kukovič in predstavnica Občine Trbovlje Zvezdana Lamovšek.

Jože Potokar Cvrčo

V obrazložitvi so za Potokarja zapisali, da je izjemno nadarjen risar, čigar dela dosegajo akademsko mojstrstvo: »Samostojnih razstav je imel že preko 100, število vseh razstav, na katerih je sodeloval, pa presega dvakratnik tega, tako doma kot v tujini. Njegove slike so našle nove lastnike po vsej bivši Jugoslaviji, pa tudi ostalih evropskih državah vse do Rusije. 25 let je že mentor v likovni sekciji Društva paraplegikov Slovenije, na kar je upravičeno zelo ponosen. Je tudi prejemnik številnih priznanj in nagrad, med katerimi mogoče še najbolj izstopa nagrada Tončke Čeč, ki jo je prejel leta 2002 za dosežke na področju kulture.«

Hedvika Bevc Kotar

Druga dobitnica priznanja pa je ime Trbovelj ponesla po vsej Sloveniji in izven njenih meja. Ni vedno nastopala kot članica reprezentance ali svojega kluba, ampak kot Hedvika Bevc Kotar iz Trbovelj. Bevc Kotar je gorska in cestna tekačica, polmaratonka, maratonka in supermaratonka. Je tudi kolesarka, in duatlonka, veliko generacij se je spomni kot vaditeljice športne gimnastike.

Zlata vrtnica pa je letos pripadla OŠ Tončke Čeč, saj se že nekaj let vključujejo v projekte, ki ime Trbovelj postavljajo na turistični zemljevid Slovenije. Različne ekipe učencev so v zadnjih štirih letih prejele nekatera najžlahtnejša priznanja Turistične zveze Slovenije, učiteljice pa svoje učence tudi motivirajo za sodelovanje z najrazličnejšimi deležniki v lokalni skupnosti.

OŠ Tončke Čeč

Zlato vrtnico 2023 je v imenu OŠ Tončke Čeč prejela vidno ganjena ravnateljica Katarina Pajer Povh, ki je izpostavila najmočnejše učitelje in mentorje njihove šole, ki delujejo na področju turizma in dodala: »Mi vsi skupaj smo ponosni na našo šoli in na naše mesto in zato ime Trbovelj z veseljem ponašamo  širom po svetu. Hvaležni smo, da ste naše delo opazili v lokalni skupnosti, s tem ste nam dali krila, da poletimo še višje.«

Zadnjo točko so odplesali učenci 5. b razreda Osnovne šole Tončke Čeč skupaj s folklorno skupino Trbovlje.

BS

Foto: fb DDT, fb OŠ Tončka Čeč, fb Janez Lipec


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekVlom v Potoški vasi