četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Zelena prihodnost brez kuolma

Dan odprtih vrat z naslovom Iz kuolma v zeleno prihodnost je pripravila Občina Hrastnik skupaj z skupaj z Zasavsko gospodarsko zbornico in Zavodom za gradbeništvo Slovenije.

V dopoldanskem delu so predstavili najboljše zasavske inovacije in okroglo mizo Iz kuolma v zeleno prihodnost. V popoldanskem delu so organizirali otroške delavnice in kreativne delavnice za odrasle, zvečer pa še koncert Iana Ostrožnika.

Najboljše zasavske inovacije so predstavili Proga RollerSki, S.O.S. šola, Neurobeans (Gregor Bohnec s.p.), Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje,  ETI Izlake, Steklarna Hrastnik in Društvo Calvodas.

Na okrogli mizi Iz kuolma v zeleno prihodnost so sodelovali direktorica Zasavske gospodarske zbornice Tjaša Polc, župan občine Hrastnik Marko Funkl, direktor Regionalnega tehnološkega centra Zasavje Jože Weingartner, vodja Centra za pravični prehod Zasavja Martin Šikovc, Tadej Hrovatič in Igor Hrovatič iz podjetja Nanocut ter vodja Laboratorija za kamen, agregat in reciklirane materiale (Zavod za gradbeništvo RS) dr. Primož Oprčkal.

Dogodek je del evropskega projekta Reindustrialisation Following the Brownfield is better than greenfield Principle (ReInd-BBG), katerega cilj je ponovna uporaba industrijskih površin za nove, trajnostne vsebine, ki bodo prispevale k razvoju lokalne skupnosti.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor