nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Veliko slavje v Trbovljah

─îlanska ekipa Nogometnega kluba Rudar Trbovlje je v soboto pri─Źarala svojim ┼ítevilnim navija─Źem lep dan. V zadnjem kolu Regionalne ljubljanske lige so se pomerili z ekipo NK Arne Tabor iz Ljubljane in slavili z 2:0 ter s prvim mestom v ligi in napredovanjem v 3. slovensko ligo poskrbeli za pravo evforijo na tribunah, na igri┼í─Źu in v Trbovljah. Uspeh so proslavljali z noh┼íihtom na prireditvi Noh┼íiht sredi Trbovelj.

V ┼íportnem parku Rudar so Trbovelj─Źani ┼że v prvem pol─Źasu poskrbeli, da ni bilo dilem o zmagi v ligi in uvrstitvi v 3. slovensko nogometno ligo. Rudarji so povedli z 2 : 0 z goloma Domna Kuni─Źa in Roka Drnov┼íka. Tako so Trbovelj─Źani obdr┼żali to─Źko prednosti pred najbli┼żnjimi zasledovalci, ekipo Ljubljane Palis. Pravzaprav so si pot do naslova utrli pretekli teden z remijem v Ljubljani z neposrednim tekmecem.

Na tribunah, kjer se je zbralo kar 1800 gledalcev, je vrelo. Trbovelj─Źani so bili (spet) ponosni na svoj nogometni klub. Ob koncu sre─Źanja in po podelitvi pokala ni bilo konca ─Źestitk, vzklikov veselja, pre┼íernih nasmehov, navija┼íkih napevov in gore─Źih aplavzov. Ni manjkala niti bakljada.

https://www.facebook.com/share/v/sA7V1w3AryFYgMgX/

Rudar Trbovlje (upo┼ítevajo─Ź le ─Źlansko ekipo) je v soboto osvojil svoj osmi naslov. Trem naslovom prvaka Slovenske nogometne lige (1972, 1974, 1979), Pokalu Slovenije (1952), Zimskem pokalu NZS (1949) in Pokalu MNZ Ljubljana (1993) se je pridru┼żila ┼íe druga lovorika za prvaka Regionalne ljubljanske lige (2012, 2024).

Savus

Foto: fb NK Rudar Trbovlje


 

Isti avtor