Turnir ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Lanskega se je udeležilo 656 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 836 nastopov v katah in športnih borbah, iz 79 klubov iz 14 držav. Generalni pokrovitelj turnirja je družinsko podjetje GES iz Celja.

V trboveljskem klubu vsako leto vložijo maksimalne napore, da bi turnir organizirali in izvedli čim kvalitetnejše. Veliko dosedanjih zmagovalcev je nosilcev medalj z evropskih in svetovnih prvenstev. Glede na prijave, ki so v polnem teku, se tudi letos obeta zelo številčna in kvalitetna konkurenca. Organizatorji pričakujejo več kot 600 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav.

Otvoritev tekmovanja bo ob 9. uri. Tekmovanje bo potekalo v katah in športnih borbah v vseh starostnih kategorijah od najmlajših do najstarejših. »Prisrčno vas vabimo, da pridete v soboto, 8. decembra, v športno dvorano Polaj v Trbovljah in preživite kakšno urico z nami v športnem vzdušju,« vabi na ogled tekmovanja predsednik organizacijskega odbora Bogdan Simerl.

ZT