Planinsko društvo Kum Trbovlje bo po dveh sušnih letih spet pripravilo novoletni pohod na Kum. Na Kum se bodo pohodniki odpravili na 41. novoletni pohod 2. januarja 2023.

Pohod bo potekal po ustaljenih pravilih s startnim mestom v Trbovljah pri odcepu z zasavke na Kum. »Naši planinci vas bodo z veseljem pričakovali tudi v Hrastniku in na Videncah za vse tiste, ki boste prihajali na Kum z južne oziroma vzhodne strani. Tudi tokrat bomo poskrbeli za brezplačne tople napitke, jubilanti za okrogle udeležbe pa bodo prejeli pisna priznanja, za tiste “zgrešene” tudi za minuli dve leti. Tudi tokrat bodo pohod spremljali gorski reševalci GRS Ljubljana in naši planinski vodniki in redarji,« so v vabilu zapisali organizatorji.

Večje, organizirane skupine planinskih društev bodo spremljali njihovi planinski vodniki. Na Kumu bodo zelo verjetno prave zimske razmere, zato udeležence pozivajo, da poskrbijo za ustrezno planinsko opremo. Na pot se odpravite dovolj zgodaj, da se še pred mrakom vrnete v dolino. Za pravi planinski pohod organizatorji priporočajo, da vzamete pot pod noge po planinskih peš poteh. Če se boste na pot odpravili preko Dobovca, bodite previdni na cesti, tokrat ceste ne bodo zapirali.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKoledar dogodkov – avgust 2022
Naslednji članekV ZD Trbovlje podpirajo reorganizacijo NMP