Na jamatlon se je prijavilo že 200 udeležencev. Danes so organizatorji, Zavod Savus, prejeli še tri prijave, ki so skupno presegle številko 200.

Danes so se prijavile ekipe Lions klub Trbovlje Brin, Me3 in Me2+1. Skupno je torej prijavljenih že 51 ekip, ženske pa so tokrat močno potolkle moške. Kar 137 žensk se je opogumilo in bo odšlo v jamo premagovat knapovske ovire. Zaenkrat je pogum zbralo 67 moških. »Kar sploh ni slabo,« je pokomentiral seznam prijavljenih Perkmandeljc. Precej lažje je namreč v jami krstiti jamatlonke kot jamatlonce, pravi Perkmandeljc.

Organizatorje veseli, da tudi tokrat prihaja ekipa iz Zagreba. Zagrebčanke in Zagrebčani so redni udeleženci jamatlonov. Nikolina Ilijanić je stara znanka zasavskega rudnika, saj prihaja tako na teke kot na jamatlone. Tokrat bo s seboj pripeljala prijateljice Nino, Ivono, Ano in Andrejo iz Zagreba in okolice. Prav gotovo bodo, kot ostali udeleženci, zadovoljne ob zaključku prireditve. Danes so organizatorji prejeli tudi dve zanimivi prijavi iz Prekmurja. Veselijo se obeh ekip. Ekipo Me3 sestavljajo Marlena iz Lendave, Biserka iz Petišovcev in Eva Eniko iz Dobrovnika. Ekipo Me 2+1 pa sestavljajo Olga iz Lendave, Ema iz Beltinec in Urška iz Trbovelj. Verjetno je prav Urška kriva, da pridejo na Zimski jamatlon punce iz Prekmurja. Perkmandeljc se že uči gučati.

Prijave so odprte do konca novembra. Vendar, če jih bo preveč, bodo morali organizatorji prijave zapreti.

MP

Foto: B. Klančar