četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

ZD Zagorje bogatejši za dve sodobni reševalni vozili

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je Zdravstvenemu domu Zagorje danes simbolično predal ključe dveh novih reševalnih vozil, ki ju bodo uporabljali za prevoz pacientov.

Vozni park v zdravstveni ustanovi je namreč dotrajan, vozila so stara in imajo veliko prevoženih kilometrov, zato se Občina Zagorje zaveda, da je potrebna postopna obnova voznega parka. Zdravstveni dom Zagorje je eno reševalno vozilo z opremo, ki je vgrajena v skladu s pravilnikom o službi NMP in pravilnikom o prevozih pacientov, letos že nabavil z lastnimi sredstvi, za drugo vozilo, ki so ga dobili te dni, pa je bila Občina Zagorje uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje, kjer so dobili zagotovljenih 58.000 evrov. Razliko do polne cene vozila, ki znaša 130.000 evrov, bodo plačali iz občinskega proračuna in sredstev Zdravstvenega doma Zagorje.

Vozilo je dobavilo podjetje Meditra d. o. o. iz Ljubljane, ki je ekskluzivni uvoznik in distributer reševalnih vozil ter kvalitetne medicinske opreme za Slovenijo.

Direktorica Zdravstvenega doma Zagorje Saša Bajda se je ob tej priložnosti županu Matjažu Švaganu in Občini Zagorje ob Savi zahvalila tako za finančno kot tudi moralno pomoč v teh težkih časih. Dogovorila sta se, da bodo eno od starejših reševalnih vozil, ki ga Zdravstveni dom Zagorje ne potrebuje, donirali pobrateni občini Aleksinac.

Vodja reševalne službe v ZD Zagorje Aljaž Groboljšek, ki mu je župan zaupal ključe reševalnih vozil, pa je povedal, da imajo trenutno 6 reševalnih vozil, po donaciji jim jih bo ostalo še pet. Vozni park bodo po Groboljškovih besedah obnavljali tudi prihodnje leto. Pri tem jim bo po svojim močeh, kot je poudaril tudi prvi mož Zagorja Matjaž Švagan, ob ognjemetu investicij pomagala tudi Občina Zagorje.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Isti avtor