četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavski verzi

Včeraj je bil naš spletni časopis poln poezije. Ne Prešernove. Poezije zasavskih avtoric in avtorjev. Na naši spletni strani smo namreč praznik obeležili z objavo 50 pesmi zasavskih pesnic in pesnikov. Na naš poziv se je odzvalo kar 40 avtoric in avtorjev, ki so nam poslali v glavnem pesmi, ki doslej še nikjer niso bile objavljene. Letos so v pesniškem maratonu torej sodelovali v glavnem sodobniki. Dodali smo še sedem pesmi osnovnošolcev OŠ Tončke Čeč.


Nočne ptice

Točno minuto čez polnoči smo objavili prvo pesem v rubriki Zasavski verzi. Tudi tokrat, kot že pretekli dve leti, je maraton pesniških stihov odprla pesem Eve Pelemiš. V pesniškem maratonu za kulturni praznik vsake pol ure objavljamo novo pesem pesnic in pesnikov iz Zasavja. Ponoči so bili na vrsti še osnovnošolci (Hana Sovre, Tea Petković, Vid Kovač, Svit Dolinar, Mila Madžarevič Jordan, Lara Trebušak, Lučka Jazbec, Ela Brina Sikili, Brina Jež, Vid Lamovšek), Maja Ereiz, Andrej Čebin, Dani Kovač, Soka Štikavac, Andrej Hostnik, Damir Beganović, Gabrijela Hauptman, Blanka Drnovšek in Lea Hlebec.


Dopoldansko prebujanje

Dopoldanske objave so zaznamovali: Jelka Jantol, Metka Logar, Mira Marinko, Boris Matko, Maja Petan, Andrej Režun, Marija Uranič in Blaž Vozelj.

 

 


Popoldansko uživanje

Popoldan so nam lepšali: Marija Zupan, Sandi Ritter, Nada Mihelčič, Nuša Kukman, Urška Zoja Jeršin, Janez Malovrh, Joža Ocepek, Alja Kuhelj, Berta Juvan, Damjana Mihelčič, Brigita Potisek, Vinko Hrovatič in Simona Solina.


Večerna zabava

Ob sedmih zvečer pa se je začel veliki finale pesniškega dne v Zasavju, ki so ga obeležili: Jani Kužnik, Franci Lakovič, Vlado Garantini, Vid Šteh, Lina Golotić, Igor Gošte, Boštjan Grošelj, Špela Munda, Slavko Stošicki, Luka Višnikar, Sebastjan Knez in Nina Novak Oiseau.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor