torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Nagrada Tončke Čeč Davidu Lindiču

Na predvečer kulturnega praznika so v Trbovljah v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravili osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku, na kateri so podelili tudi najvišje občinsko priznanje, nagrado Tončke Čeč, za izjemne posamezne kulturne in umetniške dosežke v občini in zunaj nje, ki prispevajo k uveljavitvi in ugledu občine.

Zbrane je nagovoril župan Trbovelj Zoran Poznič, ki je poudaril pomembnost kulture in umetnosti za naš obstanek. V kulturnem programu so sodelovali člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje in pevci Mešanega pevskega zbora Prosavus, kulturni večer pa so polepšali še Iztok Kovač in EN-KNAP Group s predstavo Hidra, ki jo je režiral Sebastjan Horvat. Program je povezovala Lina Golotić.

Nagrado Tončke Čeč , najvišje občinsko priznanje za kulturne dosežke, je za leto 2023 prejel David Lindič, ki je v svojem skoraj 30 letnem delovanju v Mladinskem gledališču Svoboda pustil velik pečat.  Najprej kot igralec, čez leta pa se je preizkusil v vseh možnih vlogah, ki jih gledališče premore. Brez Davida Lindiča Svoboda danes ne bi bila to, kar je.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor