Na predvečer kulturnega praznika so v Hrastniku v dvorani Delavskega doma Hrastnik pripravili osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku, na kateri so podelili občinska kulturna priznanja.

Zbrane je pozdravil predsednik Zveze kulturnih organizacij Hrastnik Aleš Laznik. Slavnostni govornik pa je bil lanski Ježkov nagrajenec, sicer frontman skupine Orlek Vlado Poredoš. V nagovoru je hudomušno in resno spregovoril o kulturi in kulturnem dogajanju v Sloveniji in o tem, kako sam jemlje kulturo. V kulturnem programu so sodelovali člani kvarteta saksofonistov Ensemble 4saxsess Lev Pupis, Oskar Laznik, Tadej Šepec in Jan Gričar ter baritonist Gabriel Lipuš. Program sta povezovala Klavdija Korošec in Matej Kaiser.

Ž upan občine Hrastnik Marko Funkl in predsednik ZKO Hrastnik Aleš Laznik sta podelila tudi letošnje nagrade 8. februar. Prejeli so jih članica ŽPZ Svoboda Dol, MPZ Prosavus in Rudarske godbe Simona Jeraj, članica Rudarske godbe Hrastnik Vesna Lesjak, članica KD Čeče (Funšterc Team) Ana Selič, članica društva Marionetno gledališče Jurček Špela Ulaga in člani KD Svoboda Dol (Foto sekcija) Bojan Šibila. V imenu nagrajencev se je za priznanja toplo zahvalila Simona Jeraj.

Savus

Foto: Fanči Moljk